За Profilink   Leave a comment

  
      Развитието на Профилинк през годините
 

   „ПРОФИЛИНК” ООД е основана през 2004 година в град Пловдив. Фирмата е специализирана в производството на PVC профили за прозорци и врати. PVC системите Profilink са създадени със съвременни технологии на водещи в отрасъла европейски компании. Отличават се с отлични показатели по отношение на естетика, функционалност, надеждност и качество.   

   Фабриката на „ПРОФИЛИНК” ООД е оборудвана с последно поколение екструзионни инструменти и линии на „Greiner Extrusion GmbH” и екструдери „Cincinnati Extrusion GmbH” – Австрия, и Krauss Maffei – Германия, системи за смесване и транспортиране на водещи немски фирми. Персоналът на фирмата е високо квалифициран, обучен от австрийски специалисти.   

   В началото на 2006 година фирмата успешно премина сертификационен одит по международния стандарт по качество DIN EN ISO 9001-2000. Гаранцията на сертифициращата организация TUV NORD CERT, че изискванията на международния стандарт са изпълнени, показва отговорност пред клиента и стремеж към качеството във всеки аспект.  

   Първоначално фирма Профилинк започва работа с три екструдера и три PVC системи за прозорци и врати, напълно окомплектовани, съобразени с географското разположение на страната и климатичните особености.  

   Като резултат от разрастване на основната дейност и увеличеното търсене на продуктите с марка Профилинк от началото на 2008 година Профилинк придобива нова, по-голяма производствена база с обща площ от 120 000 кв. м.  

   Фирмата разполага с модерна административна сграда със съвременно оборудвани офиси, заседателни и конферентни зали. Гостите и клиентите на фирмата се посрещат от вежливи фронт-офис мениджъри, които ги консултират и насочват. Създадени са условия за хранене на персонала в собствена отлично подготвена кухня. Налице са отлични условия за работа и отдих на служителите и работниците. Фирмата има разработен автоматизиран пропускателен режим на хора и автомобили.  

   

   С финансиране по программа ФАР „Повишаване конкурентноспособността на българските предприятия” през 2008 година бе оборудвана модерна изпитателна лаборатория, в която се извършва измерване и контрол на параметрите на влаганите суровини, материали и крайния готов продукт. Определят се устойчивостта на изкуствено стареене, цвета на твърдите и прахообразни вещества и допустимите отклонения от стандартния цвят, топлинното свиване на профилите, ефекта на топлината върху профилити, сипливостта и привидната плътност, устойчивостта и якостта на удар, както и якостта на заварените ъгли.  

   Към настоящия момент Профилинк ООД притежава 12 екструдерни линии за производство на PVC профили за прозорци и врати, с общ капацитет 3000 кг/ч и 8 линии за производство на технически профили. Това се налага поради нарастване на обемите на производство и стремежа за осигуряване на необходимата номенкулатура от профили влизащи в състава на предлаганите системи на Профилинк ООД.  

   След наложените вече на пазара прозоречни системи „Profilink Classic“, „Profilink Lux“ и „Profilink Ultra“, ПРОФИЛИНК създаде 70 мм серия „Profilink Premium“, отчитайки спецификата на българския и международния пазар.   

   Системите Profilink напълно отговарят на съвременната тенденция за енергийна ефективност чрез намаляване на използваната енергия. Коефициентите, които определят тази енергийна ефективност за системите Profilink са отлични: Коефициент на топлопреминаване на готов прозорец е: U=(1.21-1.39)W/m2K, когато прозорецът е изпълнен със стъклопакет с нискоемисийно стъкло, коефициент на шумоизолация: Rw≤31dB. Тези показателите напълно покриват международните стандарти за топлосъхранение и икономия на енергия в сградите.  

  

  
 
                                                                                              

               

  

 

Posted 13.02.2010 by vemiplast in Profilink

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: