Всесезонно стъкло   Leave a comment

От „ЛОРЕКС“ ,  „МИЛКАНА

Приложения

Стъклопакет с всесезонно стъкло е идеален за прозорците на всяка нова или ремонтирана сграда.Характеристиките на всесезонното стъкло позволяват ползването на продукта както в жилищния сектор, така и при други сгради (индивидуални жилища, жилищни блокове), така и при други сгради (офис сгради, хотели и ресторанти, търговски центрове, училища, зимни градини).
Всесезонното стъкло е приложимо във всеки стъклопакет и е напълно съвместимо с всички видове дограма.

ПРОЛЕТ
С всесезонното стъкло капризите на времето не са от значение. През този период на годината, стъклопакетът с всесезонно стъкло позволява повишен комфорт – термоизолацията осигурява идеална температура независимо от капризите на времето.

ЛЯТО
Благодарение на функцията „соларен контрол“, всесезонното стъкло отразява два пъти повече слънчева енергия в сравнение с един нормален стъклопакет и не се нуждае от допълнителна слънчева защита.

Идеална температура – комфортът и прохладата са осигурени дори и в най-горещите дни.
Намалява разходите за климатизация – ограничавайки количеството слънчева енергия проникваща в помещенията намалява нуждата от климатична инсталация.
Защитава мебелите – намалява количеството UV лъчи, запазвайки предметите в помещението като нови за по-дълъг период от време.

 ЕСЕН
С всесезонно стъкло преминаването към хладния сезон е неусетно. Благодарение на характеристиките на всесезонното стъкло, ефектът от понижение на температурата е значително намален.

 ЗИМА
Стъклопакетът с всесезонно стъкло предлага 3 пъти по-висока термоизолация в сравнение с обикновените стъклопакети.

Топлина и удобство – намалява се загубата на топлина и се намалява студената зона в близост до прозорците. Значителни икономии – по-ефикасна термоизолация означава намален разход на енергия.

            

Всесезонното стъкло е изработено чрез полагането на много фин прозрачен слой материали от метален произход върху прозрачно стъкло.
Това покритие е с ниска проводимост и с двойно свойство: отразява високочестотната инфрачервена радиация, характерна за топлинната енергия и същевременно отразява голяма част от слънчевата енергия.
Производството на всесезонното стъкло се осъществява във вакуумни камери. Металният слой се полага едностранно.

Advertisements

Posted 01.12.2010 by vemiplast in За дограмите

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: