Най – високият мост в света   Leave a comment

Той е вече в Мексико.

Построен по случай 200-годишнината от обявяването на независимостта на страната. Съоръжението е наречено Балуарте и е на височина 403 метра.

Под него свободно може да се разположи Айфеловата кула. Висящият мост съединява щатите Синалоа и Дуранго.

Той позволява да се съкрати с 6 часа пътят между градовете Масатлан на тихоокеанското крайбрежие и столицата на щата Дуранго в централната част на страната.

След време мостът ще е част от магистрала, която ще съедини тихоокеанското и атлантическото крайбрежие на Мексико. Освен Балуарте на нея ще са разположени още 8 моста с височина повече от300 метра. Ще има и над 60 тунела.

На този етап по моста могат да се движат само пешеходци. За транспортни средства съоръжението ще бъде открито по-късно тази година.

На церемонията по откриването на моста са присъствали представители на Книгата на рекордите на Гинес, които са връчили на президента Калдерон сертификат за новия световен рекорд. БТА

 На второ място

Това е виадуктът Мийо, кръстен на едноименното малко градче до което се намира. Намира се във Южна Франция и официално първата копка е била положена на 14 Декември 2001г. Мостът е открит на 14 Декември 2004г. Най – високата му точка е с височина 343 метра. Дължината му е 2460 метра. Цената на целият проект е била 400 милиона Евро, а концесията на моста ще продължи 75 години. През 2006г. таксата за преминаване по него е била 5.1 Евро.

Advertisements

Posted 24.06.2011 by vemiplast in Забавление

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: