Долорес Кенън – Специалист в областта на регресивната хипноза   Leave a comment

Долорес Кенън е родена в Сейнт Луис, Мисури, САЩ през 1931 г. Тя е пионер хипнотерапевт и регресионист. Преди   40 години създава нова техника за хипноза. Това е довеждане на човек до най-дълбоко възможно ниво на транс, при което съзнателния ум не може да се намесва. Съзнателния ум, казва Долорес, е най-глупавата част от човешкото същество. Това е частта, която не знае нищо, а си мисли, че знае всичко, и винаги се опитва да контролира всичко. Но аз достигнах до другата част от вас – познанието, най-великият източник на Сила, който съществува….

По време на работа с клиенти тя достига до изключителна информация – свързана с истинската история на човечеството, изгубените цивилизации, извънземните раси и изгубеното познание на планетата Земя. В това интервю с Лилу Мейс тя споделя повече за своя метод на работа и разкритията си по много вълнуващи теми:

– Как да се освободим от кармата и страха

– Какви са симптомите на повишаващите се вибрации

– Промяна в храненето

– Какво е 2012

– Кое Долорес нарича Нова Земя

– Защо се разболяваме сами и какво се опитва да ни каже тялото ни

– Силата на човешкия Ум

– Трите вълни на Доброволци на земята

– Контакти с извънземни

– Извънземни души на Земята

– Лечение и комуникация с Висшия Аз/ Свръх-Душата/ Колективното Съзнание…

– Пробуждането и промяната, как да я осъществим

____

ДОЛОРЕС КЕНЪН: НЕ СЪМ СРЕЩАЛА ЧОВЕК, КОЙТО ДА НЯМА ПРЕДИШНИ ПРЕРАЖДАНИЯ

ПЪТЕШЕСТВИЯ В МИНАЛИ ЖИВОТИ МОГАТ ДА ВИ ОТЪРВАТ ОТ ПРОБЛЕМИ В НАСТОЯЩЕТО

Регресивната хипноза позволява на човек да попадне… в свои предишни въплъщения. Броени психолози по целия свят владеят тази техника. Една от най-известните специалистки в областта на регресивната хипноза, автор на 15 книги, в това число и бестселъра „Между живота и смъртта“, е Долорес Кенън.

— За какво ни е притрябвало да пътешестваме из миналите си животи? От любопитство?

— Разбира се, че не! Това е необходимо за да се избавим от проблемите, с които се сблъскваме сега и които не се поддават на решение по друг начин. Хората могат да ходят на психолог с години и пак да не се отърват от някаква беда. Ето един от неотдавнашните примери. При мен дойдоха две дами – майка и дъщеря – с жалбата, че никак не могат да си оправят отношенията. Сеансът на регресивна хипноза с дъщерята показа, че в минал живот те с майка й са били мъж и жена, чиито отношения стигнали до задънена улица и всичко завършило с трагедия: самоубийство. Именно затова съдбата отново ги е събрала в сегашния живот – дала им е още един шанс да се научат да изграждат отношения. И докато не се научат, ще продължават да се срещат от живот на живот – и да се мъчат.

— Тоест нашите срещи и роднински връзки са предопределени от предишни нерешени отношения?

— В болшинството от случаите.

— А как ви се удава да „напипате“ в поредицата животи именно онова въплъщение, което е източник на настоящия проблем?

— Преди началото на сеанса аз дълго беседвам с човека, изяснявам какво го мъчи, с какъв проблем не може да се справи. Това ми позволява да го въведа под хипноза там, където трябва. Съществено е, че подсъзнанието само се стреми да се отърве от болката и се насочва в нужната посока.

— Може ли някак си да докажем, че всичко, което човек си спомни докато е в дълбок транс, действително му се е случвало в някой друг живот? А ако е просто игра на възпаленото въображение?

— Както разбирате, този въпрос е занимавал и мен самата. Отначало прекарвах часове в библиотеки, архиви, търсейки документални потвърждения на едни или други сведения, които получавах от пациентите по време на сеансите. И не рядко откривах факти. Да кажем, човек си е „спомнил“, че преди половин век е живял в еди-кой си град, в такава и такава къща. Къщата отдавна е бутната и сега там има парк. Но аз намирам в архивите, че там наистина е имало къща и тя е изглеждала точно така, както са ми я описали под хипноза. Или се намират документи от старо съдебно дело, което е изплувало в паметта на пациента по време на транса. Въобще, потвържденията не са малко.

— Вие самата подлагала ли сте се на регресивна хипноза?

— Разбира се. Аз проучих осем мои предишни въплъщения и това ми помогна да реша доста сериозни проблеми.

— А случвало ли ви се е да се срещнете с „бивши“ знаменитости?

— Да, но това не е толкова увлекателно. Вътрешните проблеми на знаменитостите са същите като при обикновените хора. Много по-интересно е нещо друго: една моя приятелка, Катрин, се оказа… съвременница на Иисус. По-точно, в един от предишните си животи, тя е била мъж и е общувала с Иисус. Ние с нея случайно попаднахме на това въплъщение и бяхме потресени. С нея дълго работихме, аз „беседвах“ с удивителен човек, живеещ в дълбините на нейната памет. В резултат на това се появи книгата „Иисус и есеите“ – живо свидетелство от далечното минало. Аз съм убедена, че моята задача е не само да помагам на хората да се справят с психологическите трудности, но и да възстановя и върна на света част от изгубените знания.

А това е блогът на Павлина Николова посветен на Долорес  Кенън, преминала обучение при нея през 2010г. в Лондон. Благодарим и за нейните преводи, с които ни дава светлина за новото познание.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: