Еленко Ангелов за федералния резерв, Световната банка,МВФ и БНБ   1 comment

„Има два начина да завладееш и поробиш една нация. Единият е чрез меч. Другият е дълг.”

Джон Адамс (вторият американски президент, 1735 – 1826г.)

В края на деня, за кого всъщност работите? За банките! Парите се създават в банката и неизбежно се връщат в банката. Те са истинските господари, заедно с корпорациите и правителствата, които подкрепят.

Физическото робство изисква хората да бъдат подслонени и нахранени.

Икономическото робство изисква хората да подслонят и нахранят сами себе си. Това е най – изобретателната измама за социална манипулация, създавана някога. И по своята същност представлява невидима война срещу населението.

Дългът е оръжието за завладяване и поробване на обществата, а лихвите са неговите амуниции.

И докато мнозинството не осъзнава тази действителност, банките заедно с правителствата и корпорациите продължават да усъвършенстват тактиката си за икономическа война, изграждайки нови бази, като Световната Банка и Международния Валутен фонд (МВФ).

“Машинации, интриги, военна намеса като крайна мярка, ето по този начин ние създадохме Империя, но го направихме много, много деликатно, заявява Джон Перкинс , бивш шеф в корпорация ”Т. Мейн” и автор на книгата „Изповедите на Икономическия Убиец”. Мнозинството от хората, в САЩ, си нямат представа, че живеем от благата на нашата тайна империя. Че днес има повече робство по света, от когато и да било. “

И следва да се запитате…. Ако това е Империя, кой е Императорът? Еквивалент на Император е това, което наричам „Корпоратокрация”. Това са тези, които управляват най – големите корпорации. Те контролират медиите, повечето политици защото им финансират кампаниите. Никой не ги избира, не служат ограничен мандат, не отговарят пред никой. На практика, постановленията на правителството се правят от „Корпоратокрацията” и стават държавна политика. Този процес на манипулация на „Корпоратокрацията” чрез използване на дълга, подкупите и политическите преврати се нарича – Глобализация.

Точно както Федералния резерв държи американския народ в позицията на крепостни селяни, посредством вечен дълг, инфлация и лихва, така Световната банка и МВФ изпълняват тази роля в глобален мащаб. Основната измама е проста! Поставяш една страна в дълг, или чрез собствената й недалновидност, или като корумпираш лидерите й. След това налагаш „условия“ или „политика на изменение на инфраструктурата“ често свеждащи се до обезценяване на валутата. Когато цената на валутата пада, с нея пада и цената на всички стоки които тя замества. Това прави местните ресурси достъпни за хищнически Държави на части от реалната им пазарна цена. Големи финансови съкращения за социални програми, обикновено включват образованието и здравеопазването, компрометирайки добруването и интегритета на обществото, оставяйки населението податливо на експлоатация.

Приватизация на държавни фирми… Това означава, че важни за обществото системи могат да бъдат купени и управлявани от чужди корпорации, с цел печалба.

Дори Обединения Икономически Комитет на САЩ признава, че едва 40% от всички проекти на Световната банка са успешни. Защо ли?

Важно е да се разбере – Световната Банка е всъщност банка от САЩ, защитаваща US интереси, защото САЩ притежават правото на вето над нейните решения, като най-големия доставчик на капитал.

И откъде банката е взела тези пари? Взела ги е „от въздуха“ чрез банковата система за частичен резерв. От стоте най-силни световни икономики, на базата на годишен БВП(брутен външен продукт), 51 са корпорации, 47 от тях са базирани в САЩ.

Вижте колко е просто

Така, какво е централна банка? Централната банка е институция, която произвежда валутата на дадена държава. Базирайки се на историята, две определени функции стават присъщи за централната банкова система. Контролът над лихвените нива и контролът върху паричната наличност, или инфлацията. Централната банка не просто осигурява с пари правителствената икономика, тя й ги дава на заем с лихва. След това, чрез увеличаване или намаляване на притока на пари, централната банка регулира стойността на издаваната валута. Много важно е да се разбере, че цялата структура на тази система, може да произведе едно, единствено нещо в дългосрочен план – Задлъжнялост. Не е необходимо да си гений, за да се разбере Измамата. Всеки един долар, произведен от централната банка, се дава назаем с лихва. Това означава, че всеки един произведен долар е всъщност долара плюс определен процент дълг върху този долар. И след като централната банка има монопол върху печатането на пари за цялата държава и те дават като заем всеки долар с прикачен към него дълг, то откъде идват парите за изплащането на този дълг? Те могат да дойдат само от същата централна банка. Което означава, че централната банка трябва непрекъснато да увеличава производството на пари за да може временно да се покрие създадения дълг, което на свой ред, тъй като новите пари също се дават назаем с лихва, създава още повече дълг! Неизбежният резултат от тази безотказна система е Робство, тъй като е невъзможно за правителството, а също и за обществото, да излязат някога от този самоувеличаващ се дълг. Разберете, че Федералният резерв на САЩ е централната банка на САЩ и най-голямата частна корпорация. Собственоста й няма нищо общо с Американското правителство. Тази частна корпорация има право да емитира парични знаци – долари. И съответно доларовите банкноти са частна собственост предоставена на американското правителство срещу годишна лихва.

Как може да има Федерален резерв в САЩ, който да е частна корпорация, да е независим от Правителството и в същото време да говорим за демокрация и върховенство на парламента и закона? Същото е и в България с БНБ (Българската народна банка). Те поставят на колене цялото общество и свят… Има една тънка подробност, която заобикаля всяка национална банка и тя е, че централната банка на дадена страна е „неинституционална организация“, тоест правителството няма законното право да търси отговорност на действията й. Нашите левове се печатаха в Германия(сега у нас), централната ни банка слуша какво диктува централната европейска банка във Франкфурт. През месец май 1989 г. комунистическото правителство по указание на банкерите-лихвари издава в Държавен вестник един „Правилник за работа на банките“, с който на дело се отваря път за превръщането на държавните авоари в частни. Вече „юридически“ подготвени за ограбването на българите, банкерите – лихвари пускат в действие сценария „10-ти ноември“. Целта – отвличане на вниманието от същността на банкеро – лихварските мероприятия… Как стана така, че едно частно предприятие, на акционери, един истински съвремен Змей гнетящ хората, днес се поставя над съд, правителство и държава в нашата Родина? III… Но няколко пъти обявявам(Аз Еленко Ангелов, психолог, автор’на книгите „Лека Нощ Нещастие“ и „Добро утро Щастие“) в ефир(в предаване на Милен Цветков и в телевизия „Скат“) и съм писал, че така наречената БНБ – Българска Народна Банка днес е де факто „частна фирма“. Всичко е маска дори днес – 26.8.2009 г. топ новина е, че поредния или стар Минет майстор(Иван Искров – да пламне и той, народа става бензин а не вода) е избран от парламента за директор на БНБ… Това е маска – финансов неразбираем за хората банков жаргон, таблици, термини прави, криви линии, избор от парламента… Така – свалете си закона за БНБ от сайта им! Там в началото пише, че БНБ не може да дава пари на лихва на държавата… Така – а на края на закона пише, че БНБ може да дава пари на лихва на България – когато става въпрос да се взимат компенсаторки(специални книжа на тираж) от МФВ. Смях в залата…

От къде се трупат тези близо 37 милиарда дълг, който ние изплащаме с престъпни данъци /невъзможно е да се изплати и това е целта)? Международния валутен фонд(МВФ) и Световната 6анка(неин еничар сега е финансов министър в правителството на „Бодигарда на Симо“) са най-обикновени(най-престъпни) американски банки базирани в САЩ(затова САЩ има вето върху всички решения). БНБ дава пари на лихва на България, с които да купи(и на лихва) някакви подписани салфетки от МВФ(това са книжата със специален тираж)… И така им задължаваме и на МВФ и на БНБ… Така – Те се разпореждат с престъпната приватизация на жизнено-важни отрасли на нашата икономика – да се дадат за стотинки на чужди вампирски корпорации(които са си взаимно Минет майстори). Все едно утре да си регистрирам и направя – „Световна заложна къща“- само името ще и е Световна. Българи някъде да виждате на българските банкноти(не пари а бележки от банка) да пише, че са собственост на Република България? БНБ кое и е НАРОДНО? Тази мръсна организация закриля политиката на всички останали търговски банки. Лихвите, които изплащате сега са на пари, които не съществуват – те не са обезпечени с нищо.

Advertisements

One response to “Еленко Ангелов за федералния резерв, Световната банка,МВФ и БНБ

Subscribe to comments with RSS.

  1. Царица – парица…Не зная как се е създал този световен строй – демокрацията. Все още публикувам в bestsellerworld.wordpress.com неиздадената си книга „Стара история или Болните души“. В художествен стил развивам подобни идеи. Смятам, че демокрацията е лъжа, много удобна за световно управление на народите. Зная, че съм изморена от тази действителност. Ето – пиша несвързано… И зная, че няма да имам смелост да развея българското знаме пред която и да било банка… Царица – парица…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: