Тялото жадува за вода   Leave a comment

Д-р Батманжелидж е роден през 1931 г. в Техеран, Иран. През 1946 г., наскоро след Втората световна война, той започва да учи в една елитна гимназия в Единбург, Шотландия. Въпреки голямата конкуренция, през 1951 г. той вече е студент втора година в медицинското училище на Лондонския университет при болницата „Св. Мария“. След завършване на следването си той има привилегията да получи място като лекар в собствения си университет. В собствената му страна необходимостта от модерни болнични заведения е много по-голяма, отколкото позволява бюджетът на системата на здравеопазване. На определен етап от медицинската си кариера в Иран той стига до убеждението, че болниците, медицинските и спортните центрове най-добре биха служили на народното здравеопазване. Малко преди революцията от 1979 г. той участва в изграждането на медицински семеен център, който трябва да се превърне в най-голямото медицинско заведение в Иран. Съдбата му би трябвало да бъде служба в името на хората, но революционното правителство в Иран го хвърля в затвора и конфискува неговото лично имущество и това на семейството му. Обвиняват го във всевъзможни престъпления и той трябва да бъде екзекутиран. Когато революционната гвардия открива, че той може да работи като лекар на затворниците, екзекуцията му е отложена.

Д-р Батманжелидж посвещава цялото си време на разпространяване на информацията за лечебни­те свойства на водата. Неговата книга „Тялото жа­дува за вода“ е помогнала на милиони да започнат по-щастлив и здрав живот. Гостувал е в повече от 2 000 радиопредавания и много телевизионни прог­рами.

Написал е книгите „Тялото жадува за вода“, пре­ведена на много езици; „Как да лекуваме болките в гърба и ревматичните болки в ставите“; „Вие не сте болни, вие сте жадни“, „Водата — натурално лекарство“ и „Водата лекува, лекарствата убиват“. Освен това е написал тематичната брошура „Арт­рит и болка в гърба“; 10-часов аудиосеминар „Во­дата: рецепта за здрав живот без болка“ и четири видеолекции — „Премахнете болката и предотвра­тете рака“, „Обезводняване и рак“, „Водата и солта — чудодейни лекарства“ и „Болката в гърба“. Ре­довно пише статии за здравни списания. Последна­та му статия „Да чакаш да ожаднееш, значи преж­девременно да умреш в мъки“ е публикувана в по­пулярния сборник „Townsend Letters for Doctors and Patients“ за 2003 година.

По – долу Ви представям четири от неговите книги, а за да добиете още по-голяма представа за същността  и ролята на водата Вижте  публикацията „Великата тайна на водата“. В нея съм поместил най интересните неща от едноименния филм, и филма „Тайната на живата вода“. Учени и изследователи от света се изказват за необикновените свойства на водата, и за най-важното и свойство като носител на основната програма – програмата на живота.

„Очевидно най-голямата трагедия в историята на медицината е фактът, че лекарите не разбират различните симптоми на организма, на нуждата от вода. Обикновено те се задоволяват да лекуват хроничното обезводняване на тялото с химически средства и с медицински процедури. Това е съвсем очевидна кардинална грешка!

Най-лошото е, че преобладаващото направление в медицината продължава да действа както досега и не обръща внимание на добрите нововъведения. Непознаването на признаците за недостиг на вода в организма е основната причина за високите разходи за здравеопазване в нашето общество. При съвременната организация на здравеопазването няма никаква надежда за подобряване на това положение, защото медицината служи само на дистрибуторите на лекарства, а не на обществото, което се нуждае от грижи за здравето.“

„По ирония на съдбата през 2002 г. от лошо медицинско обслужване ще умрат повече хора,
отколкото от атаките на терористите. През 2001 г. нещата бяха абсолютно същите. В един ден — 11
септември бе отнет животът на хиляди невинни хора, докато същевременно неправилно предписани-
те през 2001 г. на лекарства и медицински процедури са довели до смъртта на стотици хиляди души.
Защо? Защо толкова много хора страдат и умират абсолютно ненужно? Защо медиите не отразяват и
не анализират това положение? Защото смятаме болката и страданието за норма в живота на нашето
общество, за неделима част от нашето съществуване? Нашите мозъци са постоянно промивани, за да
ни се налага удобна за медицината представа за човешкия организъм и неговите страдания.
Но устройството на нашия организъм не е така несъвършено, както се опитват да ни внушат.“

„Темата, която ще обсъдя, са физиологичните отклонения и метаболитните усложнения на хроничната непреднамерена дехидратация като първопричина за редица сериозни заболявания. Според някои това разбиране е най-голямото научно постижение в съвременната медицина.“

_

_

_

„Според мен тази трагедия, както и много други са доказателство за крещящото невежество „Политиката на щрауса“ на онези, които ръководят медицината. Вече има научни знания, които позволяват да се справим доста просто с повечето заболявания — особено в етапа на профилактиката, когато все още не са настъпили сериозни генетични увреждания.

Болният, доверил се на лекарите, за да може да използва новите постижения в областта на физиологията, трябва да преодолее закостенялостта на държавните чиновници, управляващи здравеопазването, и интереса за запазване на комерсиализираната медицинска индустрия. Професионалните лекари трябва да се вслушват в алтернативните теории, ако са основавани на научни изследвания и заслужават доверие. Но това не е изгодно на онези здравни институции, които поставят на главно място комерческите интереси.

Въпреки това трябва да напомним, че простите и естествени начини за лечение на болестите струват много по-евтино на обществото.“

БЯХ РАЗВАЛИНА, НО СЕ ИЗЛЕКУВАХ С … ВОДА

Никога не съм вярвал в нетрадиционната медицина, но се случи така, че се излекувах точно по този начин. Предлагам на вниманието на читателите ви лечение с водна терапия, която помага на организма сам да се лекува, т.е. да подобрява функциите на болните органи.

В началото на март 2004 г. ми дадоха книгата “Тялото жадува за вода”, чието мото е: “Ти не си болен, а си жаден”. Авторът, доктор Батманжелидж, в края на 80-те години открива метод на лечение на човешкия организъм, който възстановява жизнените функции на тялото и неговите органи. Здравната организация на САЩ обаче отказва да я популяризира, защото годишно се харчат огромни суми за лекарства, а техните производители са основните й спонсори.

За да ви стане ясно за какво става дума, ще ви дам кратка информация за моето здравословно състояние до започване на лечението. Аз съм хипертоник с инсулинозависим диабет, увредени клапи на сърцето, разширени вени, вътрешни хемороиди, главоболие, безсъние, киселини в стомаха, схващане на пръстите на лявата ръка, холестерол – 9 единици, склерозирали мускули на крайниците, схващане на мускулите по време на сън, с увредено дясно коляно, наднормено тегло – 113 кг, камъни в бъбреците, хроничен запек, разширен черен дроб вследствие на прекарана малария, полиневропатия, сковаваща болка в кръста, която не ми позволяваше да вървя повече от 100 метра, без да се наведа, за да се облекча от нея, болки в коленете при ставане.
На 3 март 2004 г. започнах терапията, като продължих да вземам предписаните ми лекарства, и …
След няколко дни болките в кръста изчезнаха! Сега без усилия всяка сутрин изминавам от 4 до 8 км за около час и половина – два.
Още в първите дни започна да пада нивото на кръвната захар, започнах да намалявам сутрешните дози инсулин. След месец и половина спрях сутрешната доза, а след 100 дни – и вечерната. Преди започване на терапията взимах по 20 единици инсулин сутрин и вечер, а сега съм само на диета – без захар и бял хляб, а вечер – само на салата и плодове. Другите лекарства започнах да спирам постепено.
В началото на април студените ми стъпала се стоплиха и тлъстините започнаха чувствително да се стопяват и към април 2005 година вече бях 97-98 кг. Кръвното ми налягане се нормализира. Разширените вени започнаха да се прибират и вече от година не са се възпалявали. Тежестта в краката ми изчезна, отоците и моравосините кръвоизливи от стъпалата ми също. Кръвоизливите в очите започнаха да се избистрят.
Повече от година и половина хемороидите ми не са кървили, вече нямам и запек.
Сърдечната аритмия изчезна, болките в коленете също, въпреки че все още се качвам и слизам трудно от превозни средства. Мускулите на краката ми вече не се схващат по време на сън, а през 2006 г. установих, че и черният ми дроб се е свил почти до нормалните си размери.

КАКВА Е РЕЦЕПТАТА?

Тя е проста за прилагане, но е нужно постоянство, да не кажа инат, докато човек е жив.
На един килограм телесно тегло е необходимо да се приемат 30 мл обикновена чешмяна вода дневно, като на 2 л вода се слага 3 грама сол. Специално при моето тегло – 113 кг, аз изпивах 3390 мл вода. Започнах с 3.5 л изворна вода и 5, 25 г сол. Разделя се на 6 дози. Приема се по 1 доза половин час преди ядене (закуска, обяд, вечеря) и два и половина часа след ядене, т.е. общо 6 дози. Лекарствата не се пият с тази вода.
Примерен режим на пиене на водата:

– 7.00 ч – вода;
– 7.30 ч – 8.00 ч. закуска;
– 10.30 ч – вода;
– 12.00 ч – вода;
– 12.30 ч – 13.00 ч – обяд;
– 15.30 ч – вода;
– 18.00 ч – вода;
– 18.30 ч – 19.00 ч. вечеря;
– 21.30 ч – вода.

Водата се пие на глътки, не на екс.

Важно! 
Ако пропуснете някое хранене, водата не се пропуска! Трябва да се спрат храните с подсладители – захарин и др.

Внимание!
Ако сте пили по половин литър вода, започвате със същото количество, разделено на 6 дози. През 2-3 дни увеличавате количеството вода. При болни бъбреци също, няколко дни следете урината, като постепенно увеличавате водата и солта.

Само режимът на пиене на вода със сол дава фантастичен резултат. Както пише авторът, това е революция в здравеопазването. Ако желаете, отделно може да пиете чай или кафе.
Сега на ден пия по 3 л вода с 4,5 г сол , понеже вече тежа 96 кг. Тази смес ( вода и сол) помага за възобновяване на физико-химичните реакции в организма, започва да сваля излишния холестерол, прочиства кръвните, водните и нервните пътища в организма и му позволява сам да се лекува.
През април 2004 година се простудих силно и белите ми дробове се възпалиха, имах силна кашлица. Само за 10 дни всичко отмина без употреба на лекарства, а през ноември 2005 г. хремата ми премина без никакви лекарства само за няколко дни.
Не можем да принудим всички хора да опитат това средство, но можем да им дадем шанс, най-вече на пенсионерите, страдащи от постоянна липса на средства.
През декември 2006 година кръвната ми захар рязко падна и това ме принуди да взимам и вечер въглехидрати – бял хляб по една филийка, дебела 1 см. Дотогава вечер бях само на салата. Явно панкреасът почти напълно е възстановил функцията си да произвежда инсулин.
Авторът пише, че по начало след 20-годишна възраст всички хора трябва да спазват този режим, за да поддържат тялото си в добро здраве. Той препоръчва разходка всеки ден сутрин и вечер, минимум по един час и петнайсет минути.
Доктор Батманжелидж пише, че при изследване на ракови клетки в тях е установена неколкократно по-малка концентрация на сол спрямо здравите клетки в организма.
Недостатъчното количество сол в организма води до високо кръвно налягане и чупене на костите при възрастните хора. С този метод има възможност да се лекуват всякакви заболявания, например астмата се лекува за около месец.

С пожелания за скорошно оздравяване,
Ваш Ленин В. Шилигарски, София

Реклами

Posted 13.08.2012 by vemiplast in Здраве

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: