Китайски начин на първа помощ при мозъчен удар   39 Коментари

Китайски начин на първа помощ при мозъчен удар. С игла може да се спаси живота на пациента от инсулт. Този съвет е от един китайски професор.

Съхранявайте в къщата си игла или игла от спринцовката. Това е един невероятен и нетрадиционен начин за спасение на човека от инсулт. Прочетете го и го изпратете това писмо чрез пощата, за да може – този съвет да помогне на някой, който да оцелее!

Отделете време да го прочетете. Вие никога не знаете, че нечий живот може да зависи от вас.

Баща ми беше парализиран и по-късно почина от инсулт. Съжалявам, че не знаех за тази първа помощ преди. Когато се получи инсулт – капилярите на мозъка постепенно се разкъсват. Необходима е почивка и спешна помощ. Но е необходима помощ точно тук, където е бил срива /удара/.Тези съвети ще ви помогнат да спасите живота на някого!

Запазете спокойствие. Независимо от това къде се намира пострадалия, не го премествайте /движите/. Защото, ако преместите болния, капилярите могат да се спукат, и ще има кръвоизлив в мозъка! Помогнете на пострадалия да седне, за да се предотврати повторното падане на земята, а след това може да започне това, което ние говорим тук – самостоятелно кръвопускане Ако в дома си имате една спринцовка за инжектиране, това ще бъде най-добре, в противен случай – с шевни игли или други игли също така ще свършат работа.

1). Задръжте иглата – острието над огъня /на запалка или свещ/, за да се стерилизира и след това да се използва за пробиване на върха на всичките 10 пръста.

2). Няма специфични акупунктурни точки, само убождане в mm от нокътя.

3). Убодете така, така, че кръвта да потече.

4). Ако кръв не започва да капе, затегнете /стиснете/ около пробива на пръста с пръстите си.

5). Когато всички 10 пръстите кървят по малко, изчакайте няколко минути – ще видите, че жертвата ще се съвземе!

6). Ако устата на жертвата е изкривена в спазъм – дръпнете и масажирайте ушите му, докато те станат червени – следователно, към тях приижда кръв

7). Тогава убодете всяко ухо в меката част два пъти, по две капки кръв от всяко лобче. Няколко минути по-късно устата му вече не е изкривена /крампирана/ и жертвата трябва да дойде на себе си..

Изчакайте, докато жертвата ще дойде към нормалното си състояние, без никакви необичайни симптоми, а след това го изпратете в болницата. В противен случай, /преди тези процедури/ ако той/тя, бъде откаран в болница с линейка на бърза помощ, – от друсането, когато пътувате, ще доведе до факта, че капилярите в мозъка на жертвата се разкъсат.

Ако човек вече може да върви сам,, той ще благодари на Бога, че е спасен!

Научих за кръвопускането и за  спасението на живота от специалист по традиционна китайска медицина лекар Ха Тин Бу, който живее в Сан-Juke.

Също така, имах практически опит с този метод, така че мога да кажа, че този метод е 100% ефективен.

През 1979 г. бях на обучение в Фунг-GAAP колеж в Тай Чунг. След като бях в клас, когато друг учител дотича в моята класна стая и каза развълнувано, „г-жа Лиу,  по-бързо, нашият лидер е с инсулт!“.

Веднага отидох на третия етаж. Когато видях нашия ръководител, г-н Чен Фу Тиан, той бе блед, речта му бе неясна, устата му беше изкривена – всички симптоми на инсулт. Аз веднага помолих един от студентите – стажанти да отиде до аптеката и да купи спринцовка с игла веднага, която след това използвах да набода във всичките 10 пръста на г-н Чен. След няколко минути, когато всичките 10 пръста почна кървене (всеки с капка кръв на грахово зърно), лицето на г-н Чен се възстанови, цвят и чувствителност се появи в очите му. Но устата му беше все още изкривена. Така че издърпах ушите му, за да се напълнят с кръв.

Когато ушите му станаха червени, аз убодох меката част на дясното ухо и пуснах от две места кръв. Когато и двете лобчета на ушите бяха пронизани и кръвта направи малки топчета- стана едно чудо. На 3-5 минута формата на устата се върна към нормалното, и речта му стана ясна. Ние позволихме да се отпусне малко и дори чаша горещ чай да изпие, а след това ние му помогнахме надолу по стълбите и да го доведем в болницата. Той лежа там една нощ и бе освободен на следващия ден да се върне в училище да преподава! Всичко работеше добре. Не е имало реакции, въпреки че обикновено инсулт жертвите страдат от непоправими разкъсвания на капилярите на мозъка по пътя към болницата.

В резултат на тези инциденти болният никога няма да се възстанови.

Инсулта е втората най-честа причина за смърт. Щастливците, дори да оцелеят, може да бъдат парализирани за цял живот. Такова ужасно нещо не трябва да се случи в живота на всеки човек.

Ако всички ние помним това кръвопускане като метод и започнем процеса на спасяване веднага, за кратко време, жертвите ще бъдат върнати до 100% нормалност.

Ако е възможно, моля да предвижите статията напред, след като сте прочели всичко от написаното за да знаят и други! Това може да помогне на нечий живот.

Наталия Котелникова

Ето и друга надявам се полезна  информация от форум:

Следната информация получих по мейл. За съжаление в pps. формат и на немски. Намирам я обаче за интересна и я предлагам в превод.

Помощ при инфаркт

Представи си, че е 17 часа и ти се прибираш изнервен и уморен от работа. Внезапно забелязваш остри бодежи в гръдният кош, които се разпространяват в лявата ти ръка, рамото, до лицевите мускули. Усещаш, че няма да се справиш до близката болница…

Посещавали сме курсове по първа помощ, но никой не ни е научил как да си помогнем сами. А времето ни се изплъзва, често до загубата на съзнание ни делят секунди.

Какво може да направи човек?

 • Не се паникьосвай!
 • Започни енергично и много на често да кашляш.
 • ПРЕДИ всяко изкашляне, поеми дълбоко въздух.
 • Изкашлянето трябва да е колкото се може по-(из)дълбоко, като че ли човек се опитва да изхвърли слуз от дробовете си.
 • Вдишване + изкашляне, едно след друго, в максимален интервал от около 2 секунди.

… и така, докато дойде/получим помощ.

Дълбокото вдишване ни зарежда с кислород. Кашлицата създава натиск в/у сърдечният мускул и поддържа кръвта в циркулация. Също така поддържа сърдечният ритъм.

Помощ при мозъчен инсулт

По време на едно барбекю-парти, Ингрид се препъва и пада. На предложението да бъде заведена до близката болница, тя отказва, убеждавайки присъстващите, че всичко е ОК, и се е препънала само благодарение на новите си, неудобни обувки.

Тъй като е леко пребледняла и трепереща, обкръжението й я подканя да седне. Остатъка от вечерта преминава във приказки и без други видими произшествия. На другият ден съпругът на Ингрид съобщава трагичната новина, че късно вечерта, състоянието на Ингрид драматично се влошава, бива закарана в болница, където по-късно почива. По време на грил-партито тя е получила мозъчен удар.

Ако приятелите й бяха оценили правилно ситуацията и бяха потърсили адекватна помощ, Ингрид щеше да оживее.

Много хора, след получаването на мозъчен удар, не умират. Ако помощта се забави обаче, те вредите често са непоправими.

Коства една минута, да прочетеш последващото.

Невролози твърдят, че ако в рамките на 3 часа след мозъчен инсулт, на жертвата се окаже адекватната помощ, то вредите може да се избегнат. Важното е, да се осъзнае и оцени правилно ситуацията, и пациентът да бъде диагностициран и поставен под лечение в тези 3 часа!

Разпознаване на мозъчен инсулт

С помощта на 4 стъпки!

 • Помолете човека да се засмее (няма да успее!)
 • Помолете човека да повтори точно едно цяло, не сложно, изречение, например: Шарените листата на дървото Шумят.
 • Помолете човека да вдигне едновременно и двете си ръце (няма да успее изобщо, или с явно затруднение)
 • Помолете човека да си изплези езика (Ако езика е изкривен, като че ли „обръщащ се“ от едната страна на другата, това е сигурен признак).

Ако човек има проблем с едно от тези действие, обадете се незабавно на бърза помощ и опишете случилото се и симптомите.

Ежеденевно изпращаме по мейл толкова глупости, защо да не го направим един път с нещо, което си заслужава. То може да спаси живот, даже и нашият. Защото никой, даже не 20 или 30 годишен, е сигурно защитен от подобни нещастия в днешното натоварено ежедневие.

Д-р Богомил ПЕЕВ*
Редовно следете кръвното си налягане и холестерола, движете се повече и не пренебрегвайте профилактичните прегледи

Според статистическите данни заболяванията на кръвоносната система са заплаха номер едно за българите. Начинът на живот и културата на хранене се сочат от СЗО като един от най-важните фактори за поддържането на съдовете във форма. Всяка причина, която предизвиква тяхното стесняване или притискане, води до увеличаване на налягането в тях или до запушване и прекъсване на кръвопотока.

Какво представлява мозъчният инсулт?
Това е внезапно остро нарушение на кръвообращението. Различават се два вида инсулт: хеморагичен и исхемичен. В първия случай се получава прекъсване на кръвоносен съд. Той се разкъсва, особено при наличието на повишено артериално налягане, и се стига до мозъчен кръвоизлив. Излятата кръв образува хематом, който притиска и разрушава мозъчната тъкан.

В последно време все повече внимание се отделя на по-често разпространения тип инсулт – исхемичния. Доказа се, че за кръвоносните съдове повишеното ниво на холестериновия липопротеид, който ние обикновено наричаме „лош холестерин“, е особено опасно. Прекалено голямото му количество в кръвта води до образуване атеросклеротични отлагания – плаки. Те се натрупват по стените на съдовете и пречат на свободното протичане на кръвта. В резултат на това органът, който те снабдяват с кръв (сърце или мозък), получава все по-малко кислород. В даден момент атеросклеротичните плаки могат да се откъснат и образувалият се по този начин тромб напълно запушва съда, поради което част от мозъчната тъкан умира и се стига до ис-хемичен инсулт. Този тип инсулти са по-чести. 80- 85% от мозъчните инсулти са исхемични. Най-засегнати са хората в напреднала възраст, но не са пощадени и лицата на средна, даже и в по-млада възраст.

Високата заболеваемост от инсулти в нашата страна се дължи на занемарената профилактика, на нездравословния начин на живот и пренебрегването на рисковите фактори, на първо място сред които стои високото кръвно налягане. То не трябва да надвишава 120 на 80. Самите пациенти трябва да го следят непрекъснато.

Друг сериозен фактор е дислипемията -наднорменото съдържание на холестерол и триглицериди в кръвта, което води до атеросклероза.

Диабетът също уврежда кръвоносните съдове, особен в съчетание с високо кръвно налягане и висок холестерол.

Да не се забравят факторите, които могат да бъдат избегнати чрез волята на пациента: тютюнопушене, злоупотреба с алкохол, обездвижване. Но има фактори, които не зависят от пациента. Това са наследствеността, полът и възрастта.
Редовните профилактични прегледи могат да установят повишен риск, произлизащ от групирането на няколко рискови фактори. Признак на наближаващ инсулт са т.нар. преходни разстройства на мозъчното кръвообращение, проявяващи се с краткотрайни говорни нарушения – фъфлене, невъзможност да се изговарят думите, слабост или изтръпване на крайниците от едната страна на тялото, световъртеж, дезориентация и загуба на мисълта.

Клиничната картина на настъпилия мозъчен инсулт се изразява с различни оплаквания и симптоми в зависимост от това, коя е засегнатата артерия: внезапна слабост, изтръпване на ръката или крака от едната или от двете страни, смущения в усещанията, внезапно силно главоболие без ясна причина, нарушение на говора – затруднен и неразбираем, изтръпване на устните, внезапно замъгляване и загуба на зрението, световъртеж, залитания или внезапно падане.

Описаната транзиторна исхемична атака, която се проявява с краткотрайни нарушения (за 2 до 15 минути) на мозъчните функции, може да бъде предвестник на мозъчния инсулт и да доведе до мозъчен удар. Най-голям риск за появата на инсулт идва от хипертонията (високото кръвно налягане), сърдечни аритмии, предсърдно мъждене, повишено ниво на холестерола и триглицеридите, захарен диабет, инфекциозни заболявания, наднормено телесно тегло със затлъстяване предимно в коремната област, стресови преживявания, фактори, свързани с начина на живот -тютюнопушене, нерационално хранене, злоупотреба с алкохол, обездвижване и др. В голяма част от преболедувалите от мозъчен инсулт са налице трайни увреждания. При някои от тях се развива съдова деменция, а при други – слединсултна депресия. Това аргументира първостепенната роля на първичната профилактика на мозъчния инсулт, която е насочена главно към предотвратяване на рисковите фактори за възникването им.

Ако вече сте прекарали инсулт или страдате от атеросклероза на съдовете на главния мозък и имате някои от рисковите фактори, е задължително прилагането на медикаментозно лечение от личния лекар, с помощта на невролог и кардиолог. Те са специалистите, които ще определят схемата на лечението. В България са регистрирани всички съвременни медикаменти срещу хипертония и диабет.

Основната профилактика на инсултите е редовното контролиране на артериалното налягане и стриктно спазване на антихипертензивна терапия, системно лечение на захарния диабет, на предсърдното мъждене и другите сърдечносъдови проблеми. За пациентите с хипертония и високи нива на холестерола е важна диета с ограничена употреба на наситени мазнини: тлъсти меса и супи, пилешка кожа, салами, сметана, сирене с високо съдържание на мазнини, яйца, пълномаслено мляко, свинска мас, твърди маргарини и др.

Препоръчителна е консумацията на повече зеленчуци и плодове, богати на целулоза: ябълки, цитрусови плодове, соя, соево и царевично масло, овесена каша, пълнозърнест хляб, извара, нискокалорично мляко, телешко и агнешко месо, два дни седмично морска риба.

Паралелно с медикаментозното лечение благоприятно действие имат и някои лечебни растения, които трябва да се приемат по-продължително време.

Препоръчвам следната рецепта:
Седефче – стръкове 30 г, бял имел – стръкове, глог – цветове, полски хвощ – стръкове и балканска чубрица по 50 г. Билките се смесват Прави се отвара 5 минути на една супена лъжица билки в 500 мл вода След изстиване се прецежда и отварата се изпива за един ден.
Против висок холестерол:
Бабини зъби – стръкове 60 г, магарешки трън – стръкове, глухарче – корени, глог – цветове и жълт кантарион -стръкове по 40 г. Приготовление: 2 супени лъжици билки в 500 мл вода. Ври 5 минути. Дневна доза – 3 пъти по една чаша преди ядене.

Advertisements

Posted 15.10.2012 by vemiplast in Здраве

39 responses to “Китайски начин на първа помощ при мозъчен удар

Subscribe to comments with RSS.

 1. благодаря! ще запомня…

  Маркова
 2. tova triabva i po tv–da se dava ,ima kup drugi nachini za spasenie koyto sa mnogo lesnio i prosti a nie i puta idea si niamame–-Kolko sme neuki

 3. ako te vidiat bliskite ,ti ve4e ci trup!

 4. Благодаря,това ще ми е от полза

 5. mnogo Vi blagodaria!

  rumiana dimitrova
 6. Много е вярна статията за пускане на кръв. Моят дядо,живя до 92години и сам усещаше,когато се задава инсулт/в ония години,това състояние не беше още познато сред народа като инсулт/той самия казваше на баща ми да доведе циганката Гина, да му пусне кръв/. Когато тя идваше,носеше една кутия с пиявици,поставяше две на врата на дядо ми отзад и те сами знаеха къде да се впият. Започваха да смучат кръв, докато се надуят хубаво, после се отпускаха и падаха сами.След един час, дядо ми беше на крак. Май….едно време хората знаеха по-добре, как да се грижат за себе си, макар да бяха неуки и по-примитивни, Този метод действа, бъдете сигурни!

  румяна
 7. Дрън,дрън ярина!Аз съм лекар!Пълна измислица!Ако изпаднете в такава ситуация,дайте на пациента един аспирин и се обадете на 112!И друго нищо!

  Rumen Paunov
  • Вие лекарите сте с промити мозъци. Или си тотален малоумник, или нямаш никаква представа за това, което е написано в статията. Лекарят в днешните времена е един обикновен дистрибутор на фармацевтичните компании. И моята близка като казваше, че на лекарите добре плащат, когато успеят да изпратят повече хората на другия свят, със сигурност е било истина.

   Радина
  • И какво от това като си лекар? Не е забранено лекар да не знае какво точно прави. Да не би да лекуваш пациентите? Хапчетата за високо кръвно подтискат симптоматиката, но не лекуват високо кръвно. То става все по-високо с годините. Щом е лекар значи там е истината. На кой орган е заболяване високото кръвно? Значи пиеме си хапчетата и чакаме кога ще получим инсулт, инфаркт. Днешните лекари са чиновници. Дистрибутори на лекарства. Знаят да пишат и да режат, но не знаят да мислят. Високото кръвно се лекува чрез чистене на организма от натрупаните шлаки по кръвоносните съдове. И това го казвам от личен опит в семейството ми. Пък и този страх да не ви вземе някой пациентите (парите)-не може да лекуваш с билки и природни методи, ако не си лекар. Защо? Народни Лечители е имало много преди да има Софийски Медицински институт и винаги ще има. Няма болест, която да не се лекува. Но не чрез вашите лекарства.

   Антоанета
  • аспирина е добре, пиявиците също – пречат на съсирването на кръвта, Но при хипертонична криза е добре кръвното да се свали бързо! Нека доктора ни каже как да си пуснем 500 г кръв с абокат 16G или пък да си поставим хлофазолин венозно…
   А после да си почистим артериите с билки и глад.

 8. AKO NE POMOGNE -NEMA ,I DA POVREDI ,DA ,LEKARITE NE VINAGI ZNAIAT POVECHE OT OPITNIA STAR…

 9. Оставете китайците да си го практикуват… Търсете веднага
  112!

  • Разбира се, че веднага ще търсим лекар, но докато го чакаме (обикновено с часове) нищо не ни пречи веднага да приложим тук изложените методи.

   Иванка
  • Това ми звучи като „оставете човека да се мъчи /си умре „

 10. Дано да не стане нужда сами да се спасяваме.

 11. Blagodaria … naistina e mnogo vajno da se znae

 12. Mersi za poleznata informazia

 13. благодаря,човек не знае кога и за кого ще му потрябва тази информация.

  Димитър Димитров
 14. dobre se obrazovah tova 6te mi e ot polza samo dano ne mi se nalaga

 15. да вярвам на изпитаната народна медицина която е трупала опит с хилядолетия а не на комерсиалната фармацефтична често пъти подчинена само на идеята за дългосрочни печалби а не на пълно излекуване.Фармацефтичните компании гледат на болните като клиенти а не като пациенти,сами създават проблеми с които да се борят и трупат пари това е най-печелившата индустрия в световен мащаб трупаща несметни печалби на гърба на човешката болка

 16. da straxoten na4in da pomogneh na 4ovek v beda

 17. Mnogo mi dopadna tazi lekcia za nachina s koito magem da si pomognem pri podobni situacii,zashtoto az samata sam bila v takova sastoynie i kolko vreme trybvashe da chakame barza pomosht i ty ne doide.Tova s piyavicite e sashto izpitana narodno lechenie koeto strashno mnogo pomaga no za galost medicite otrichat tozi nachin na lechenie zashtoto gi e strach che shte im vzemat klientite-pacientite. naistina se gleda na bolnite kato na dvigeshti se portmoneta koito triabva da gi izpraznat bez da gi interesuva kakvo se sluchva po natatak s tozi bolen.

  Svetla Atanasova
 18. znam samo tova 4e Kitaicite ne sa hi4 glupav narod a nai-ve4e medicinata im ima kakvi li ne variqnti za le4enie na vsqkakvi zabolqvaniq ot koito mn drugi lekari dori I ne sa 4uvali ta kamo li nie horata koito sme prosto pacienti !!!

 19. Китайците може би !!!! Но това е глупост !!! Загуба на ВРЕМЕ в критичен момент 🙂

  Ivo Kazanov
  • Много смешно – изрично в статията е подчертано да потърсим лекарска помощ, но това не пречи докато чакаме линейката да приложим тези методи.

   Иванка
 20. az li4no u4a za medicinska sestra i moga da potvyrdq 4e na dne6no vreme doktorite v bolnicite i spe6nite otdeleniq dosta ot tqh sa si kupili diplomite samo govori po sebe sikolko znaqt .. Po vyprosa s kitaicite i tova kak lekuvat az li4no bih se doverila na metodite im nadqvam se da pomogne ako nqkoga ne dai si boje se slu4i ne6to

 21. 112 е безполезен телефон в България. От София съм, обадихме се да съобщим за вероятен инсулт на млад човек на 30 години и ни казаха ,че просто няма какво да направят сега няма линейки. След 30 минути се обадиха да попитат как е болния и да ни посъветват ако може сами да го закараме до 3 градска болница, че ни била близо. Закарахме го в трета градска и чакахме още 4о минути да се освободи единствения дежурен невролог, който си беше зает и нямаше как да дойде по рано. Така че да дойде линейка навреме е също късмет. А ако все пак дойде, кога ще те закара в болницата и кога ще започнат да те лекуват вече е голям късмет, защото може и въобще да не дочака човек лекаря.

  • 112 не е безполезен телефон! В цялата страна линейките не достигат! Здравната система е на ниво 0!

  • Моят случай:Обаждам се на 112,обеснявам какъв е случаят(медицински) около 3 минути,после ме прехвърлят на някакъв медецински екип на който обяснявам същото пак 3мин. Мога да кажа само че да хванеш един клошар от пътя ще измисли по-добра система за помощ от тая глупост-ама боли ги хея тия „оправници“

   Стоян Христов
 22. Кръвопъскането е древен метод на лечение и напълно безвреден, затова си струва да се приложи. Това с аспирина също е вярно – той дейстава съдоразширяващо и прави същото като кръвопускането – отслабва налягането, самоче по-бавно. Нищо не пречи да се приложат и двете.

 23. Rumen Paunov ДА ДА АМА НЕ Майка ми цяла година не може да се съвземе и иска да се самоубива от великото докторско лечение. Защото доколкото прочитам не трябва да се движи пострадалия, а нея са я накарали сама да си слиза по стълбите до линейката. После да си слезе и отиде при лекаря за преглед,защото била много тежка ,Да 95 кг. Та от сама движеща се ,трудно говореща на следващия ден пълна блокада на дясна половина. Само 3 думи ДА НЕ и ТАКА. започна да говори след 2 седмици
  Та хайде да не си говорим за „лекари“ ,защото ДОКТОРИ мнооого ,ама ЛЕКАРИ малко !

 24. Vie ste mnogo cenni s pomoshta koyato ni predostavyate i uchte.Blagodarya vi ot sarce DOBRI HORA.

 25. dano na nikoi da ne se nalaga da go prilaga badete zdravi mili xora i se obi4aite.

 26. всъщност не разбрах къде точно трябва да се убоде. в основата на нокътя, там откъдето започва да израства? благодаря за чудесната статия! нека и аз да споделя нещо от скромният си опит. при рязко вдигане на кръвното налягане е необходима само килограм кристална захар и един съд в който да се стъпи с боси крака, при изсипана захар предварително в него. не зная как става, но кръвното веднага се нормализира. друго нещо- носенето на бижу от МАГНЕТИТ / полускъпоценен камък/, регулира систоличното налягане.

  ина станкова
 27. Starite hora taka spasyavaha i padnal dobitak

  yanka Zyumbyuleva
 28. Медицински Пиявици – цена 7лв на пиявица. Ексресна куриерска доставка на следващият ден до дома ви. Инструкции за ползването им в домашни условия и необходимите грижи за тях, са включени с първата ви поръчка. Тел: 0988979306 / Email: jeliomir@abv.bg
  Ние сме официалните вносители на Медицински Пиявици тип “Хирудо-Медисиналис” за България, директно от био-фермата производител. Поръчки над 50, 100, 200, 300, и повече броя се таксуват по цени на едро, с безплатна доставка. Цените ни са най-добрите в цяла Европа! 7лв – до 20 пиявици ; 6лв – от 20 – 50 бр ; 5лв – от 50-100 ; 4лв – от 100-200 ; 3лв – от 200-500 ; 1лв – от 500-1000
  При нужда, пиявиците могат да бъдат полагани на специални рефлескорни точки по тялото, както и на болните места и органи от наш практикуващ пътуващ-хирудотерапевт, за което лечение се заплаща допълнително, в зависимост от положената бройка.
  Терапията с хирудо-пиявици се ползва успешно от векове наред и напоследък се радва на възроден интерес у нас, благодарение на хомеопатичните и традиционни методики на лечение на болести. Кръвопускането е ефективен метод за лечение на редица здравословни проблеми и дори са известни не един случай на “съживяване” и “връщане към живот” на редица тежко-болни благодарение на тази методика.
  Пиявиците са небезизвестни и за целите на подмладяването, разкрасяването, прочистването на токсини от тялото (детоксификация), подсилване на организма, стягане на кожата и тъканите и подобряване еластичността й, опъване и изглаждане на бръчките, отслабване, подобряване на тонуса и настроението, получаване на блясък в очите и придобиване на супер-сексапилно излъчване.
  Терапията с пиявици също: прочиства лимфата, подобрява производството на колаген в тъканите и възстановява био-полето на тялото, правейки го по-устойчино на външни вредители и атаки, увеличава имунитета на организма, както и силата и издържливостта му, пречиства кръвта и премахва застоя, подобрява и нормализира кръвообръщението и обмяната на веществата. След терапия, човек се чувства като новороден; подмладен, гъвкав, подвижен и пълен с енергия и живот.
  Хирудотерапията лекува и редица сериозни заболявания, като повишен хемоглобин, високо кръвно налягане, ниско кървно налягане, световъртеж, анемия, тромбофлебити, тромбози-слепване на еритроцитите, тромбоза на артериите и вените – гъста кръв, нарушено кръвоснабдяване, студени крайници, запушване на кръвоносните съдове, отоци, лимфен застой- натрупване на лимфен оток, глаукома, възпаление на зъб, зъбобол, парадонтоза, псориазис, невродермит, екзема, варикозно разширени вени, хемороиди, ревматизъм, артрит, хипертония, сърдечна недостатъчност, бронхит, цироза на черния дроб, възпаление на кожата, доброкачествени тумори и бучки, менструални проблеми, смущения в цикъла, кисти на яйчника, безплодие, ендометриоза и запушване на маточните тръби, миоми, стерилност, заболявания на простатата, простатит, вътре-черепно налягане, мигрена, невроза, безсъние, невралгия, атеросклероза, подагра, костни и ставни заболявания, панкреатит, артроза, артрит, псориазис, екзема, циреи, херпес, ревматизъм, акне, аденомиома, инфаркт на миокарда, подагра, склеродермия, колагеноза, пиорея, кървене от носа, радикулити, неврити, аднексит, гангрена, шум в ушите, инсулт, главоболие, мигрена, стенокардия, диабет, бъбречна недостатъчност, косопад, целулит, наднормено тегло. Изтръпване на краийниците или студени ръце и крака бързо се оправят след само един лечебен сеанс. Изключително добри резултати се постигат с пиявичната терапия при болки в гърба, коленете, врата, раменете, ръцете и ставите.
  Лечението с пиявици е голямо предимство, медицинската пиявица е цяла фармацевтична фабрика, без странични ефекти, така че ако чувствате, че това е вашия метод на лекуване, опитайте го, бъдете близо до природата. Не се бавете и не чакайте най-лошото да ви се случи, поръчайте си пиявици и разрешете проблемите си преди да са настъпили сериозни последствия. Инструкции за ползването им в домашни условия и необходимите за тях и за вас грижи, са включени с първата ви поръчка. Тел: 0988979306 / Email: jeliomir@abv.bg / Цена: 7лв на пиявица.

 29. Здравейте!
  Изложеният метод е 100% успешен. Казвам го от собствен опит.Зная го от 2010 година, работех в Гърция и се грижех за най-тежко болни, просто,това ми допада. Научих го от една колежка,рускиня, беше го прочела в интернет, знаеше, че аз непременно ще го приложа на практика. Прилагах го 2 пъти на жената, за която се грижех. Първият път бяхме сами у дома, В един момент тя престана да ми отговаря смислено. Погледнах я, беше побеляла. Зададох още няколко въпроса,отговори неадекватно. Както седеше на дивана, без да я мърдам, положих главата й да се облегне назад и бързо изтичах за чиста игла от спринцовка. Почистих пръстите на ръцете в близост до нокътя със спирт и на около 1мм от тях направих убождания на всеки един,стиснах ги леко,така,че от всеки един от тях да потече кръв в подложения леген. След малко лицето започна да придобива леко розов цвят, погледна ме с благодарни очи и ме попита, какво се е случило с нея.
  Веднага телефонирах на сина й, който живееше с нея, но в момента не беше у дома. Казах му,че майка му има спешна нужда от лекар, но той ми отговори,че ще й мине,просто му беше омръзнало вече, тази жена 2 години ползваше много скъпи услуги за гледане.
  След няколко дни имахме повторен инцидент, сина й си беше у дома , а аз работех в кухнята. Този път вече имаше и изкривяване на устата, сина се уплаши, а аз без да му обяснявам,само го помолих бързо да ми подаде чиста игла и леген . Той беше пребледнял повече и от нея . Когато ме видя какво искам да направя, само ме попита, правила ли съм го друг път. Отговорих, че по този начин майка му дойде на себе си предния път. Боцнах и двете уши в меката , най-долна част , където е проекцията на мозъка и беше много интересно да наблюдаваш как устата се връща в изходното си положение,човека идва на себе си. Но и този път не дойде лекар, тя беше пациент на частната болница „ИГИЯ’ , докато всички се наумуват и още по-малко да повярват на немедицинско лице, че има нужда от спешна помощ, че се касае за мозъчен инсулт, а в същото време вече е адекватна. След 10 -на дена ,случаят се повтаря на разсъмване при нощната смяна. Когато пристигнах аз в 7 часа, беше вече късно.
  Не задължавам никого да вярва,просто това е самата истина!!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: