Какво се случва в интернет за една минута   Leave a comment

Intel публикува интересна статистика, в която разкрива какво според анализите на компанията се случва в INTELинтернет.

На всеки 60 секунди в интернет се прехвърлят 639 800 GB информация. През това време потребителите качват 30 часа ново видео в YouTube и гледат 1.3 млн. клипа.

Хората извършват над 2 млн. търсения в Google и преглеждат над 6 млн. страници във Facebook. 277 хил. души пък влизат в своите Facebook профили.

За същото време микроблогът Twitter се сдобива с над 320 нови потребители и над 100 хил. туита. Над 100 души пък създават своите LinkedIn акаунти.

Почитателите на фотографията разглеждат над 20 млн. снимки във Flickr и качват нови 3000 кадъра. За същите 60 секунди услугата за онлайн стрийминг на музика пък предава песни с обща продължителност 61 141 часа.

Онлайн хипермаркетът Amazon пък генерира продажби на обща стойност $83 000. Потребителите изтеглят и 47 000 приложения за мобилните си устройства.

Във всяка една минута се изпращат 204 млн. електронни писма. Освен това се публикуват и 6 нови статии в Wikipedia.

1300 души се свързват с интернет за пръв път от мобилно устройство. 135 устройства пък стават част от бот мрежи, а 20 души стават жертва на кражба на тяхната самоличност.

Intel прогнозира, че през 2015 г. броят на свързаните с интернет устройства ще е два пъти по-голям от световното население. В момента те са равни.

Освен това компанията очаква, че през 2015 г. видеото, което всяка секунда ще се прехвърля между IP мрежите в интернет, ще е толкова много, че ще са необходими 5 години, за да бъде изгледано.

Източник: ДНЕВНИК

Advertisements

Posted 22.03.2013 by vemiplast in Забавление

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: