Кой стои зад лавината бежанци?   1 comment

„Пред очите ни се извършва смешение на европейската бяла раса с африканска и арабска кръв до нейното пълно заличаване и оглупяване. Перспективите са ужасяващи.

Кой е виновен за кризата? Ще успее ли Европа да оживее? И на каква цена? Откъде ще дойде спасението?

Пред вас са три „теории на заговора“, три балкански версии за причините за „великото преселение на народите“. Кореспондентът на „Комсомолска правда“ ДАРЯ АСЛАМОВА е потърсила отговор на въпросите в разговор с експерти от Сърбия и Хърватия, приемащи на територията си основния поток от мигранти от Близкия изток.

0000201526-article3

Колкото повече нараства потокът бежанци в Европа, толкова повече европейските страни затъват в миграционна криза и толкова повече народите са обхванати от паника. Къса се по шевовете изкуственото съоръжение, наречено Евросъюз, затварят се граници, поставят се нови железни завеси. Първата криза удари по вечно нестабилните и бедни Балкани, изостряйки старите противоречия между съседите и 01-митингсъздавайки нови. Крясъците на ужас, които се носят от това огнище на християнска култура, предизвикват у руснаците историческо съчувствие. Не са ни безразлични хората. Толкова дълго жадно гледаха на Запад жителите на Балканите, а сега с надежда се вглеждат на Изток.

Кой е виновен за кризата? Ще успее ли Европа да оживее? И на каква цена? Откъде ще дойде спасението? Пред вас са три „теории на заговора“, три балкански версии за причините за „великото преселение на народите“. На моята „Касандра“ дълго не вярваха, но стъпка по стъпка, лека-полека истината излезе на светло.

  1. Версия първа:

Целта на САЩ – да скара Русия с Германия

Давор Домазет-Лошо

01-даворДавор Домазет-Лошо е адмирал в оставка, ексначалник на разузнавателното управление и бивш шеф на генералния щаб на въоръжените сили на Хърватия. Влиза в Съвета по държавна безопасност при президента на Хърватия. Като истински моряк винаги гледа надалеч, но никога не изпуска от погледа си целта.

– Глобалните кризи изобщо и никога не са случайни. Те се подготвят от стратези на високи нива. Това, което наблюдаваме, не е изненада, а установяване на Нов световен ред, провъзгласен още от Джордж Буш-старши. Ключът към световната власт на ХХI век – новият Път на коприната, който започва от Адриатическо море, минава през Черно и Каспийско море, през Кавказ, Казахстан и целия Китай до Филипините.

Збигнев Бжежински (американски политик и идеолог на разпадането на СССР – бел.а.) каза: който контролира Евразия – с нейните огромни запаси от нефт, газ, природни ресурси и вода – контролира целия свят.

Към Евразия водят три врати. Първата врата е от Хърватия до Израел, от море до море. Втората врата – Персийският залив. Третата – Корея и Виетнам.

01-пустинна буря

(на снимката – Операция „Пустинна буря“)

Влизането през първата врата мина като по вода. Войната в Югославия и нейният разпад – това беше управляема криза. В същото време започна първата операция в Ирак под името „Пустинна буря“.

Точна, хирургическа работа. За САЩ беше важно не просто да отворят вратата в Евразия, но да вбият колкото се може по-дълбоко клина, разделящ Китай и Русия. В резултат от балканските войни американците взеха Косово и построиха там най-голямата военна база в Европа на еднакво разстояние от Москва и от Техеран. А НАТО се разшири и погълна цяла Източна Европа.

01-белград

(на снимката – Бомбардировките над Белград)

След терористичния акт на 11 септември 2001 г., който беше подготвен от американските спецслужби, САЩ превзеха Афганистан, главното геостратегическо кръстовище в Евразия. А войната в Ирак в 2003 г. отваря за американците втората врата – Персийския залив. „Цветните“ революции в Грузия и Украйна, влизането на НАТО в Румъния и България позволиха на САЩ да се закрепят на Черно море. Когато те извършиха всичко това, Русия беше слаба. Само с идването на Владимир Путин започна подемът, който американските стратези проспаха.

Междувременно Русия израсна икономически и военно и потърси мястото си на геополитическата арена, която заслужаваше. И когато Америка, лелееща планове за атака в Иран (а това е невъзможно без превземането на Дамаск), започна дестабилизацията на Сирия, Русия неочаквано влезе в играта като справедливо поддържаше режима на Башар Асад. И ето че тук американците засякоха. Те не успяха да унищожат Сирия, както с лекота го направиха с Ливан.

01-либия

(на снимката – в Либия)

Тогава те нанесоха удар на Русия от другата страна – организираха майдан в Украйна. Но и тук руснаците бяха подготвени и си върнаха Крим, а американците загубиха Черно море. В същото време Путин засили позициите си в Арктика.

Вашата армия е единствената в света, способна да воюва при толкова сурови условия. Вашите подводници обградиха натовските прибалтийски страни и Северна Европа и се добраха до американския двор. В същото време в Тихия океан, където САЩ бяха единствените господари, се активира Китай.

Но да се върнем на украинския майдан. Цялата логика на украинския случай е да се постигне конфликт между Германия и Русия. След две световни войни и Русия, и Германия бяха обезкръвени, загубвайки милиони животи. Кой ги бутна един срещу друг? Кой имаше от това изгода? Англосаксонците. Но и двете страни станаха по-умни и трети път в този капан няма да се хванат. Но Германия е основната сила на Европа. Американците накараха германците да въведат санкции срещу Русия.

Бежанците – наказанието за Европа за непослушанието

– Руснаците справедливо негодуват по повод глупостите на немците – забелязвам аз. – Ако и това да не е просто глупост, а страх. Малцина знаят за това, че Германия и досега е окупирана територия. Руснаците изтеглиха войските си от Германия, а НАТО усили своето присъствие! В Германия сега се намират повече от 50 хиляди американци войници, а също така имат и голяма база в Рамщайн. Голяма част от златните им запаси се съхраняват в банки в Америка и Лондон. Да поговорим и за секретния договор от 1949 г., според който държавният суверенитет на Германия е ограничен до 2099 г. Да, немците не са имали избор.

– И все пак те не бяха достатъчно послушни – обяснява адмирал Домазет-Лошо. Америка е разчитала на доста по-драстични европейски санкции, за да падне Русия на колене. И сега Европа трябва да бъде наказана. За това, че силната Германия е единственият икономически съюзник на Русия.

01-лесбос

(на снимката – Африканските бежанци на гръцкия остров Лесбос, след като са пресекли Егейско море от турското крайбрежие)

Нашествието на мигрантите е англосаксонското наказание на Евросъюза. Англосаксонците имат намерение напълно да дестабилизират Европа, да я разрушат, за да се стигне дотам, че европейците да търсят помощ от Америка, както след Втората световна война. Нещо като нов план „Маршал“. Миграционната криза – това е асимитрична война без начало и без край, без войници, без сражения и без територии на бойни действия. Провокираната от Запада война в Близкия изток изкара милиони бежанци в Турция, Ливан и Йордания. Те се стичат там вече не по-малко от 5 години. Тези хора преднамерено бяха оставени да стигнат до най-ниското ниво на жизнен стандарт. И ето че като дойдоха до предела на отчаянието, те им посочиха пътя към обетованата земя – в Европа, в Германия.

– Тоест прилага се същата матрица, която приложил Мойсей към евреите, бягащи от Египет – казвам аз.

– Тази първа вълна от мигранти има за задача да провери реакцията на Европа, но и на отделните страни. Когато планирате военна операция, вие сте длъжни да ударите слабата точка. Лъжливият лицемерен хуманизъм – това е най-слабото звено. Всички тези разговори за правата на човека… И затова първи на границата пристигат жените и децата. А след тях идват младите мъже. След един-два месеца, когато нощните температури паднат, потокът ще намалее. И с нова сила ще се подеме през пролетта. Втората вълна ще бъде радикална. Бежанците ще поискат повече права. Обърнахте ли внимание, че Саудитска Арабия вече предложи да построи за своя сметка 200 джамии? Новите джамии ще станат крепости в демографската война. Ако мигрантите, ставащи новите граждани на Евросъюза, не могат да получат права по демократичен път – чрез гласуване, те ще преминат към насилие.

Има една светлина в този свят на насилие – Русия. Колкото повече руснаците се обръщат към своята православна идентичност, толкова по-силна ще бъде държавата. В Русия се появиха реални шансове да стане християнският лидер в Евразия. Настъпва новата евангелизация на Европа – от Адриатика и Прибалтика до Владивосток. Със Западна Европа ще бъде свършено. Тя няма духовна мощ. На Германия й остава шансът – да влезе или да не влезе в новата бъдеща Европа. Русия днес е най-важната страна в света. Всичко зависи от това какво ще стане в Сирия.

– Но нас ни мъчи страх – вълнувам се аз. – Няма ли да се сблъскаме с нов Афганистан?

– Да, Афганистан беше огромна грешка, защото войната доведе до отслабване на съветската империя, която бе на границата на разпада. И срещу нея се бореше целият западен свят.

Сега пред нас е нова Русия, силна със съзнание за своята правда. Към нея с надежда гледат милиони хора. Вие сте длъжни да не изпускате своя шанс.

Русия трябва да направи опит за разделянето на Сирия, но поддържайки Асад на морска територия на всяка цена. За да оцелее той, на вас може би ще се наложи да изпратите армия. Основната задача е да се удържат и укрепят вашите бази в Латакия и Тартус. И накрая да осъществите завещанието на Петър Велики да излезете на топлите морета, на Средиземноморието. Без това Русия няма да стане супердържава.

  1. Версия втора:

Зад гърба е ЦРУ

Елена Юришич

елена юришич

Професор в Загребския университет

– Съставът на бежанците и начините им на придвижване извикват много въпроси. Да, сред тях има елит, образовани и богати хора. Но има и много младежи от малки афганистански и африкански села, в които дори няма интернет. И аз съм убедена, че тези деца никога не са държали в ръцете си географски карти. Откъде знаят пътя? Кой ги води? Преди дни се отвори нов маршрут – през Черна гора, Босна и Дубровник. Тоест бежанският тоток обхваща всички балкански страни.

В първите дни на кризата стана известно, че на гръцко-македонската граница неизвестни хора раздават на бежанците карти: къде и как да преминат границата. Кои са тези хора?

– На този въпрос имам предполагаем отговор – казвам аз. – Има такава организация „Център за защита на бежанците“. Между другото01-бежанците получават нейният директор в Сърбия, като узна, че съм рускиня, отмени срещата ни. Но редовите доброволци на центъра ме увериха, че тяхната дейност се осъществява изключително от доброволни дарения. Те посрещат бежанците на гарите и автобусните станции, хранят ги и между другото раздават брошурки с информация за правата на бежанците, за начините им на придвижване и контактуването им с местните власти. Отидох на страницата на сайта и в графата на спонсорите и основателите открих USAID, знаменитата американска агенция за международно развитие. Централен орган на държавно управление на САЩ по „оказване на помощ“. Именно USAID стои зад всички „цветни“ революции. През 2012 г. тях ги „помолиха“ да си вървят от Русия.

– Но ако тук присъства USAID, означава, че зад гърба й е ЦРУ – отбелязва Елена. – Което потвърждава моята теория за опит да се вкара Европа в конфликт с ислямския свят. В Ирак и Афганистан САЩ действаха фактически сами. В Либия успяха да привлекат Франция и Великобритания. Но тук Европа остана съвсем сама с миграционната криза и бе принудена да действа.

Дестабилизация на Балканите

– Сега нека обърнем внимание на Турция – продължава Елена. – След руско-турското споразумение за газопровода за Турция възникнаха множество проблеми. Правителствена криза, фактически нова гражданска война с кюрдите. Страната се превърна в нестабилна зона. Какъв ти газопровод?

След Турция проблемът с бежанците плавно премина към Балканите. Кои страни се оказаха дестабилизирани? Преди всичко православните, приятелски настроени към Русия: Гърция, Македония, Сърбия и днешният съюзник на Путин – католическа Унгария. В плановете е също така Черна гора. Нещо повече, Евросъюзът шантажира Сърбия, натискайки я да създаде на територията си огромен център за бежанци. Един вид, дръжте при вас имигрантите, иначе ще стане по-лошо.

– Тоест Сърбия и изобщо Балканите да станат нещо като септична яма?

– Така изглежда. Още един любопитен момент. „Арабската пролет“, която с такъв ентусиазъм провокираха и подстрекаваха американците, засегна само тези страни, където присъстваше умереният, мекият ислям. Тунис, Египет, Либия, Сирия и Ирак (още преди „пролетта“). Страните, където присъства уахабизмът (радикален ислям), такива като Саудитска Арабия, Катар, Бахрейн, не само че не допуснаха никакви вълнения, но дори още се натегнаха да останат верен съюзник на САЩ, Великобритания и Израел. Сега вирусът на агресивния, терористичен ислямизъм заразява практически целия Близък Изток. И сред тези, които сега идват в Европа, има немалко носители на този вирус.

  1. Версия трета:

Хората бягат от родината си, за да се настанят други

Марко

01-марко

Босненският журналист работи за голяма англосаксонска медийна империя, затова ме помоли да не споменавам неговата фамилия

01-даря-босненската война

(на снимката – Войната в Босна. Парламентът на Босна и Херцеговина гори след артилерийски обстрел)

– Всички войни или глобални преселения на народите – това е преди всичко борба за територии. Аз преживях войната в Босна и помня как оттук хората умишлено бяха прогонвани. Как се правеше това? По време на война и земята, и къщата ти губят своята стойност. Когато бомбите валят от небето, на вас ви е все едно за цените на имоти. Гледаш само как да се измъкнеш колкото се може по-бързо с децата

Но за да заминеш, ти трябват пари. И ето че внезапно от нищото се появяват „доброжелатели“, които ти предлагат примерно 5000 долара за къщата, която струва не по-малко от 100 000 долара, и за земята, която дори е трудно да се оцени. В гнева си вие отказвате да продавате. Но започват да ви говорят. А какво е това дом? Утре върху него ще падне бомба и ще погребе и вас, и цялото ви семейство. След това не спите няколко нощи и чувате как плачат от страх децата ви. После вие сам намирате „доброжелателя“ и се съгласявате на всичко. „А, не – казват ви. – Докато размисляхте, цената падна. Ето ви 3000 долара и заминавайте.“ Вие подписвате всички документи и се изнасяте от страната. А когато войната свърши, вие просто няма къде да се върнете. Разговарях с много бежанци от Сирия. Същата история. Богатите хора, владеещи най-хубавите земи в оазисите, където има вода, цивилизация, култура, продадоха своята собственост на неизвестни „чакали“ за смешни пари.

Зад „чакалите“ очевидно стои някой. Те са навсякъде и винаги имат пари в наличност. Помните ли историята от Палестина, когато арабите се изнесоха от богатите райони. На безценица бяха продадени цели жилищни блокове в Йерусалим. Моят извод е еднозначен: хаосът в Близкия изток е изгоден само на една страна, която е защитена твърдо и надеждно – Израел. Забележете, „Ислямска държава“ нито веднъж не отправи заплахи срещу евреите. На малкия Израел е изгодно да се „изчистят“ плодородните земи за създаването на Велик Израел. И не забравяйте, че Израел още в 1981 г. анексира Голанските възвишения, част от сирийските земи (анексията беше обявена за недействителна от Съвета по безопасност на ООН, но Израел не пожела да се съобрази с това). Така че Израел има далечни планове по отношение на Сирия.

Великият Израел от Нил до Ефрат

Деян Лучич, сръбски публицист

01-даря-лучич

В подкрепа на тази версия се обявява също Деян Лучич. Той е сръбски публицист и автор на книгите „Сенчестите властелини“, „Тайните на албанската мафия“, „Ислямска република Германия“ (за 20 години до днешните събития).

Неговите прогнози имат плашещата способност да се сбъдват. Той е убеден, че светът се управлява от международния ционизъм в лицето на банки, транснационални корпорации, Билдербергския клуб и световно правителство. Нарича ционистите „хазари“. Смята, че обикновените евреи нямат към тях никакво отношение.

– За ционистите е характерна ситуационната етика – обяснява той. – Ако си стопроцентов евреин, но беден, болен и нещастен, ти не си интересен за силните в света. Но ако у теб се проявят някакви ярки способности, ти ще вървиш напред и ще забогатяваш, те ще те обгърнат с внимание и ще ти доказват по всякакъв начин, че ти си свой човек.

Кой стои зад миграционната криза в Европа и каква е неговата цел? Ционистите, американските хазари са си поставили целта да създадат Велик Израел. (Обикновените израелски евреи никой не ги е питал. Те трябва да изкарват прехраната си.)

Начинът – чрез разрушения и прочистване на съседните арабски държави. Защото без държавни институции това е просто територия, населена с племена, които е лесно се манипулират.“

– Вие направо цитирате еврейския равин и хиперционист Аврам Шмулевич, който направи просто гениално предсказание две години преди „арабските пролети“ – отбелязах аз. – Тогава все още всичко беше тихо и спокойно. А той заяви, че Мубарак ще бъде премахнат, Кадафи – унищожен, целият арабски свят ще потъне в тотален хаос, войни и революции. „Войната – това са стъпките на Месията“, обичаше да повтаря той. После ще бъде създаден Велик Израел от Нил до Ефрат, който ще бъде нещо като наставник на слабите, обезкръвени арабски съседи. Всъщност това не беше предсказание, а знание. Равин Шмулевич просто беше добре осведомен.

Тайните спонсори на великото преселение на народите

– Хайде да разсъждаваме логически. Кой създаде Израел? – с тон на учител попита Деян Лучич.

01-даря- политици

(на снимката – Корица на японската версия на „Икономист“ за новата 2015 г.)

– Духовно Теодор Херцел. В 1897 г. в Базел (Швейцария) се провежда Първият всемирен ционистки конгрес. Целта – създаването на „национално огнище“ в Палестина по пътя на преселението тук на евреи. Парите за преселението дава Ротшилд.

– Правилно. И ето сега новите ротшилдовци и рокфелеровци дават пари на благотворителни организации, спонсориращи напускането на арабите от техните земи в Европа. По какъв начин? Чрез имамите на джамии. Чрез неправителствени организации. Аз все още мога да повярвам, че хората от Сирия имат пари за път. Но когато видиш африканци, плащащи по 12 000 долара за пътуването, трудно ми е да го повярвам. И не забравяйте: Африка – това е бъдещият рай, недокоснатата земя, криеща несметни съкровища. Когато в Европа настъпи глобално застудяване, Африка ще бъде най-хубавото място на земята.

– Мен ме удивляваха ежедневните опашки от бежанци пред „Райфайзен банк“ в Белград – разказвам аз. – Възниква простият въпрос: кой им изпраща пари? После ме осени смутната догадка, когато разговарях с иракчани на сръбско-унгарската граница. Унгарците затвориха границата и този иракчанин истерично крещеше, че са му свършили парите. „Но дори ако унгарците отворят границата, откъде ще вземете пари?“, чудя се аз. „Роднини ми обещаха да ми изпратят пари в Будапеща.“ Той се смути. „По-удобно им е в Будапеща.“ И тогава стана разбираема схемата: бежанците получават парите само тогава, когато се доберат до следващия пункт. Оттук тяхното озлобление и агресивност.

Ето ви още една загадка: историята на един телефонен номер. Проследявах съдбата на голямо сирийско семейство. Придвижвайки се из Европа, те ми звъняха от всяка страна (номерът беше турски). При това те свободно и продължително разговаряха с мен, без да се притесняват от роуминга. И когато минаха от Австрия в Германия, позвъняванията прекъснаха. Аз звънях и чувах гласова поща на немски. А на другия ден вече някакъв мъжки глас ми отговаряше на турски, после мина на развален английски и заяви, че звъня в Турция, но събеседникът ми не знаел нищо за моите приятели. Следователно номерът беше преходен и минаваше от една група бежанци в друга. И не бих се изненадала, ако принадлежеше на някоя неправителствена организация.

 Ислямска република Франция

– Защо Ротшилд с такава лекота дава пари за преселението на арабите в Европа? Защото тези пари са просто хартии – пояснява Деян Лучич. – Догодина еврото ще рухне, а доларът ще се превърне в амер – новата валута. С помощта на тези безполезни хартийки може не само да се построи Велик Израел, но и напълно да се промени съдбата на Европа. Чували ли сте за Куденхов-Калерги?

(Основателят на Паневропейския съюз граф Ричард Куденхов-Калерги е първият, който предлага идеята за Обединена Европа през 20-те години на миналия век. Настоява за пълна ликвидация на границите и отделяне на нациите от държавата. Той твърди, че съществуват „количествени хора“ (народните маси) и „качествени хора“ (благородниците и юдеите като „духовна аристокрация“). Смятал, че светът трябва да се управлява от някаква „благородна раса“, надсветовен елит. А нациите и народите трябва да се омешат до получаване на единна евразийско-негроидна раса, управлявана от „качествените хора“. Куденхов-Калерги се смята за духовен баща на Европа и вдъхновител на идеите за мултикултурализма. Учреден е възпоменателен медал в негова чест, с който са награждавани такива политици като Ангела Меркел, Роналд Рейгън и Хелмут Кол – Д.А.)

– Пред очите ни се извършва смешение на европейската бяла раса с африканска и арабска кръв до нейното пълно заличаване и оглупяване. Перспективите са ужасяващи.

Франция ще бъде разрушена в резултат на гражданска война между арабите (деца на мигранти и самите мигранти) и белите французи. Католическата църква сключи съюз с френската армия (генерали-националисти) да й помага с пари. Южна Франция ще се отдели и ще се нарече „Ислямска република Франция“. Европейският съюз ще рухне, изтощен икономически, а Америка ще окупира останалите парчета от Европа.

Върху руините на Европа Русия ще се опита да създаде нова византийска цивилизация с цел да излезе на топлите морета. В 2017 г. Русия ще тръгне да спасява Европа от мюсюлманския фундаментализъм по молба на самата Европа. Руските танкове ще бъдат посрещани с цветя – прогнозира Деян Лучич.

– Пак ли? Колко пъти може да се спасява? – възклицавам аз. – От Наполеон, от Османската империя, от Хитлер. И никаква благодарност.

– При вас, руснаците, работата е такава.

– Но как ще спасяваме от ислямисти Европа, когато у нас в Русия живеят 20 милиона мюсюлмани?

– Но вие няма да я спасявате от мюсюлманите, а от тероризма и радикализма. И най-отпред ще бъдат чеченци. Много е дори политкоректно. Така че всичко е обмислено. Вие няма да спасявате цяла Европа, а само Южна и Източна. И ще дойдат руснаците през Турция, която през това време ще се разпадне на три части, през Истанбул, който отново ще стане Константинопол. Само да каже Путин, че се приближават, и ще има само в Сърбия 100 хиляди щика.

Деян Лучич винаги назовава точен срок. А това  значи, че с лекота може да се провери. До 2017 г. остават две години.

Автор: Даря Асламова

Превод: Рени Нешкова

Източник: Гласове

One response to “Кой стои зад лавината бежанци?

Subscribe to comments with RSS.

  1. Страшно е, а защо се случва вече е късно да си го говорим.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: