Лечение от Слънцето   Leave a comment

Hira Ratan Manek е роден през 1937г. Израства в Каликут и завършва инженерно образование. Има успешна кариера във фамилния бизнес и се пенсионира през 1992г. Насочва усилията си за разработване на метод за приемане на слънчева светлина и използването й за лечение и поддържане на тялото без необходимостта от твърда храна. Работи върху метода си в продължение на три години. От юни 1995г. Хира Ратан Манек живее само на слънчева енергия и вода. Същата година се съгласява да бъде подложен на непрекъснато медецинско наблюдение в продължение на 211 дни. Това се осъществява в Каликут под ръководството на Д-р Рамачандран, член на Кралския колеж на лекарите. Наблюдаваното гладуване започва на 19 юни 1995г. и продължава до 15 януари 1996г. Второ изследване започва на 01 януари 2000г. и завършва на 14 февруари 2001г в продължение на 411 дни. През всичките тези 411 дни Манек е пиел само топла вода, без да приема други течности или храна. След това той е поканен в САЩ, където е изследван от водещи учени в мозъчната дейност. Д-р Пресман от изследващия екип пише, че за човечеството са се появили надежди за излизане от старите граници. Надежди да управляваме телата си и мозъка, чрез магнитната и слънчевата енергия. Това ще ни превърне в нова раса, по – съвършена в духовен и физически смисъл.

Хира Ратан Манек, Пловдив, Военен клуб, 13 юли 2008 г.

Слънчевата светлина може да достигне до мозъка единствено през очите. Очите са продължение на мозъка. Слънчевите фотони имат 100% положително въздействие. Когато се говори за „амброзия”, „божествен елексир”, „извор на живота” или „манна небесна”, се има в предвид благотворното въздействие на слънчевите фотони. Нашата цел е да усвоим тези фотони. За целта, трябва да гледаме към слънцето. Съзерцанието на слънцето по безопасен начин, в безопасните часове на денонощието, се нарича Sun Gazing. Много по-лесно е от взирането в екрана на телевизора или компютъра.

Един час след изгрев и един час преди залез слънцето е напълно безопасно. Научно е доказано, че през първия и последния час на деня слънцето не излъчва ултравиолетови или други вредни лъчи. Можете да се информирате за точния час на изгрева и на залеза от синоптичните сайтове в Интернет. Можете да се информирате и за ултравиолетовия индекс във вашата област. Вестниците съдържат полезна информация, има и специални електронно-измервателни уреди, които отчитат ултравиолетовия индекс. Сутрин и вечер той винаги е нула. Следователно, трябва да практикувате този метод само сутрин или вечер.

Няма никакви ограничения, когато започвате да практикувате Sun Gazing. Продължавате с досегашния си начин на живот: ядете, пиете и взимате лекарствата, които сте взимали до момента. Просто добавяте сън гейзинга към вашето ежедневие. Но не гледайте слънцето през слънчеви очила или очила с диоптър. Ако носите контактни лещи, можете да наблюдавате слънцето с тях.

През първия ден, когато сте готови, ако климатът е благоприятен, просто излезте навън, отидете на някое открито място и застанете в изправена стойка. Стъпете боси върху голата земя, ако е възможно. Наблюдаватйте слънцето през безопасните часове на денонощието. Гледайте го спокойно, без да си напрягате очите. Можете да мигате по време на сеанса, но той не бива да надвишава десет секунди през първия ден. С това практиката ви за деня приключва. Ако не можете да стоите изправени, наблюдавайте слънцето в седнало положение. Ако не можете да се събуете, останете с обувките. Ако не можете да излезете навън, останете в помещението, където сте. Наблюдавайте слънцето през стъклото на прозореца.

Съзерцанието е важно, защото чрез него получаваме фотони от слънцето. Дори не е задължително да имаме хубав, чист, ярък изгрев (или залез). Слънчевата светлина, достигаща до нас през облаците или мъглата, също върши чудесна работа. Ако очите ви са прекалено чувствителни, можете да използвате очила с малки дупчици или тънък плат, през който да наблюдавате слънцето.

На следващия ден удължете времето за сънгейзинг с 5 или 10 секунди. Опитвайте се да удължавате времето с по 5 или 10 секунди на ден, когато имате възможност. Бавно и постепенно удължавайте времето. Може да практикувате сутрин (след изгрев) или вечер (преди залез), но може и да ги съчетавате, като разделите времето за сънгейзинг на две. Не се притеснявайте, ако пропуснете няколко дни заради лошото време или по други причини. Продължете, когато имате възможност.

След края на сеанса затворете очи. Дръжте ги затворени, докато образът на слънцето изчезне съвсем. Тогава вече можете да погледнете встрани. Колкото по-дълго стои образът на слънцето, толкова по-добре. Това показва, че здравето на очите ви се подобрява. По този начин третото око, разположено в епифизата между двете мозъчни полукълба, също се активизира. Сънгейзингът е най-лесното упражнение за развитие на третото око. Всички „свръхестествени” сили на човека са скрити в третото око. Скоростта на стареенето също зависи от епифизната жлеза. Медицината я определя като „главната жлеза”.

Когато постепенно увеличите времето до 10 минути, ще усетите, че здравето на очите ви се подобрява. Диоптрите започват да намаляват. Далекогледството и късогледството отслабват. Кокошата слепота и далтонизмът изчезват. Научното обяснение за това е, че когато гледаме в слънцето и „поглъщаме” неговите фотони, тялото ни отделя витамин А, който е полезен за зрението. Досега смятахме, че пряката слънчева светлина води единствено до отделянето на витамин D. Продължителното наблюдение на слънцето има ефекта на лазерна терапия. Лазерната интервенция не е нищо повече от изкуствен метод за корекция на зрението със светлина. При сънгейзинга това се получава по естествен път.

Когато достигнете 15 минути гледане на слънцето ще се почувствате идеално психически здрави и ще имате душевен мир. Ако искате да спрете, можете да спрете, когато стигнете 15 минути, но продължете да гледате слънцето по 5 минути на ден в продължение на една година. Няма да изпитате душевна слабост през целия си живот. Проблемите ще се появяват в живота ви, но вие ще извличате успехи от тях. Ще бъдете психически здрави и ще притежавате душевен мир. Никога няма да страдате от депресия или друго психическо разстройство. Това е най-големият подарък на слънцето за човека.

Онези, които страдат от физически проблеми продължават с практиката. От древните източници знаем, че различните цветове лекуват различни заболявания. Слънчевите лъчи съдържат всички цветове на дъгата и лекуват на принципа на цвето- и фототерапията. Когато удължите времето и, когато светлината попада в очите ви, мислете как тя стига до различните части на тялото. Пуснете я върху проблемните места. „Нека бъде светлина!”, както е казано в Библията. Светлината пътува през тялото ви и сама се заема с лечението ви.

Когато достигнете 30 минути гледане на слънцето ще усетите как здравето ви започва да се подобрява. Ако започнете да се печете на слънце, с възможно най-малко дрехи, по 30 минути на ден, инсулинът в тялото ви ще се балансира. Диабетът ще изчезне. Всеки вид диабет трябва да ви напусне. Всички части на тялото – главни или второстепенни, се връщат към нормален живот. Заболелите органи регенират, дори ракът може да бъде обърнат. Може да се излекувате от артрит, остеопороза, ревматизъм, проблеми със сърцето, ще се освободите от всички здравословни проблеми. Много учени вече препоръчват сън гейзинга като естествена химиотерапия. По-ефективна е от тази, която се практикува в болниците. Слънчевата радиация лекува болестта, без да наранява здравите органи. В Испания много жени се излекуваха от рак на гърдата по този начин. Практиката вече дава резултати.

Ако започнете да пиете и слънчева вода, вие ще се излекувате със сигурност. Водата, която пиете, ако не е чиста, първо трябва да се превари. После я напълнете в чисти стъклени шишета. Трябва да са стъклени, а не пластмасови. Затворете шишетата и ги поставете на слънчева светлина. Може да ги оставите на открито или във вътрешността на къщата, близо до прозореца, важно е слънчевата светлина да попада върху тях през по-голямата част от деня. Когато водата се затопли от тази светлина, тя става „соларизирана вода”. Пийте тази вода винаги, когато сте жадни. Енергийните ви нива ще се повишат. Водата остава заредена 24 часа. Правете слънчева вода и се старайте тя да получава максимално количество светлина през деня. После можете да я използвате като капки за очи, да обливате кожни заболявания с нея, да масажирате проблемните места. Може дори да я използвате като капки за уши.

Когато достигнете 30 минути гледане на слънцето ще се освободите от всички физически проблеми. Тук също може да спрете, но продължете още една година с по десет минути на ден. Никога повече няма да се разболеете през целия си живот. Епидемиите и вирусите няма да имат достъп до вас. Енергийната ви защита ще се повижи. Жизненаната енергия ще се събуди във вас, чакрите ви ще се активират. Ще бъдете преизпълнени с енергия. Никога няма да се уморявате.

Онези, които се интересуват от духовни упражнения трябва да продължат с практиката. Всички се стремим към духовно развитие. То става по-лесно, когато сте психически и физически здрав. Тогава медитацията е лесна. Скоро ще можете да медитирате дори с отворени очи. Докато изпълнявате ежедневните си задължения, вие ще медититрате, винаги ще бъдете в медитация. Това се нарича състояние на пълна медитация. Слънцето може лесно да ви отведе до това състояние.

Когато стигнете 45 минути гладът изчезва завинаги. Нямате желание за храна. Енергийните ви нива са високи. Тогава можете да преустановите практиката, но продължете още една година с по 15 минути на ден. Тялото ви ще се превърне в „слънчев чип”. Никога повече няма да практикувате Sun Gazing до края на живота си. Няма да усетите неблагоприятното влияние на други източници. Ще сте преизпълнени с енергия, дори без храна. Можете да ядете, ако искате, по социални или други причини, но храната няма да бъде потребност за вас. Тялото ви ще се нуждае само от вода и някои течности, защото е съставено предимно от вода.

Само за година и девет месеца можете да се превърнете в „слънчев човек”. Представете си огромните предимства на тази практика. Ако лечителите и масажистите практикуват Sun Gazing, лечебните им способности ще се увеличат, но те няма да извличат отрицателна енергия от другите. Това е най-хубавата част на практиката: винаги сте позитивни, без да се влияете от негативизма на другите или на заобикалящия ви свят.

Ако се страхувате от планетарните промени, които протичат в момента, слънцето ще се погрижи за вас. Когато обичате слънцето, то също ви обича. Няма да почувствате неблагоприятния ефект на планетната система. Годината 2012-та създава много страхове в момента. Хората се плашат какво може да се случи. Никой не знае какво ще се случи, но да предположим, че стане нещо ужасно – ако гледате слънцето, каквото и да се случи, то ще ви подмине със сигурност.

Ако се разхождате боси по 45 мунути на ден, Майката Земя също ще ви излекува. Майката е най-добрият лечител за своите деца. Разхождайте се боси върху почва или пясък, най-подходящ е сухият морски пясък по залез. Майката Земя ще извлече отрицателната ви енергия и ще ви зареди с позитивизъм. Рефлексологията ще проработи. Нашите органи имат отпечатък върху ходилата. Петте пръста на крака са свързани с петте главни жлези в мозъка. Палецът отговаря на епифизата или третото око. Вторият по големина пръст е свързан с хипофизата или „агна чакра” от Йога. Третият пръст отговаря за хипоталамуса. Четвъртият пръст е свързан с източника на нашите емоции, мисли, идеи. Силата на Майката Земя прави всичко божествено. Мислите ви ще се освободят от отровата на насилието.

Чрез тези четири практики: 1) гледане на слънцето през безопасните часове; 2) безопасно затопляне на тялото със слънчева светлина; 3) пиене на слънчева вода и 4) ходене на босо върху гола земя, вие ще се наслаждавате на отлично здраве. Ето защо практиките стават все по-популярни. Те са напълно безплатни. Нямате нужда от гуру и можете да ги прилагате тогава, когато ви е удобно.

Три пъти съм бил наблюдаван от лекарски екипи и доказах, че мога да живея все по-дълги периоди от време само на вода. Веднъж ме наблюдаваха 211 дни, после 411 дни, след това още веднъж за 130 дни. Лекарите и експертите вече знаят възможностите. Бавно започват да ме подкрепят, но срещат трудности, защото аз предлагам безплатна практика. В днешния свят безплатните практики не се подкрепят. Ако вземаш пари, значи казваш истината. Това икономическо цунами също помага на Sun Gazing-а. Хората, които нямат пари ще се обърнат към безплатните практики. За щастие, Sun Gazing вече е популярна практика в целия свят.

Сега оставям избора на вас, но това, което мога да ви кажа е, че простите и безплатни практики действат. Скъпите и сложни практики не съдържат истината. Истинското приятелство винаги е безплатно. Слънцето е нашият истински приятел. То беше приятел на нашите деди, сега ние тябва да възобновим това приятелство. Слънцето ще ви даде мир и благополучие. Ще можете да използвате по-голям капацитет от мозъка си. Ефикасността на мозъчните ви процеси ще се повиши, съзнанието ви ще се отваря все повече и повече, така вие ще попаднете на пътя към просветлението.

Желая ви мир и благополучие! Благодаря ви за вниманието!

____

___

___

 ___

Следващия филм си струва да се види. Той разказва за „децата на светлината“, които практикуват неядене и които вече са стотици. Впечатлен съм от един индиец, който от 7-годишна възраст престава да се храни и пие течности и вече над 60 години живее по този необикновен начин.

Posted 08.11.2011 by vemiplast in Здраве

Вашият коментар