Излекувай живота си – Луиз Хей   1 comment

Луиз Хей за книгите си

101 мисли за живота

Всеки, който се е докосвал до Ню Ейдж движението (Нова Епоха) е чувал за Луиз Хей – една от най-видните и най-известните представители на това духовно-практическо движение с милиони последователи по целия свят.

Във втората си книга „Излекувай живота си“ тя описва първата половина от своя живот като низ от нещастия, перипетии, травми, беди и неуспехи, споходили я от най-ранна възраст – малтретирана, игнорирана, захвърлена и отчаяна, постоянно търсеща любовта на околните, и намираща единствено нейната липса. Втората половина от живота й като че ли няма нищо общо с първата: след много „ходене по мъките“, към края на 70-те, тя научава за движението Нова Епоха, записва се в един от неговите духовни центрове и започва да посещава лекциите и семинарите, които се провеждат там, а по-късно и сама да изнася такива.

Истинският удар в живота й, обаче, идва именно през този далеч по-ведър и изпълнен с надежда период – поставят й диагноза рак в напреднал стадий и й „дават“ не повече от шест месеца живот. Днес са минали повече от 30 години, през които Луиз Хей не само води един изцяло пълноценен и щастлив живот, но помага на хиляди и милиони хора в Америка и по света да намерят своя път към щастието, здравето и любовта. Тя успява да се излекува сама, използвайки и комбинирайки всички техники, методи и средства, които е била научила до момента преди диагнозата. Това включва: природолечение, билки, чайове, хомеопатия, йога, визуализация, медитация, осъзнаване и мн. други алтернативни лечебни методи.

Ценното, което носи за нас тази необикновена жена, е преди всичко личният й пример: все пак оживява и то не как да е.  Още по-ценното е това, което намираме в нейните книги и в игрално-документалния филм, който Ви представяме по- долу. Книгата, на която той е базиран, представлява не суха теория за живота, а практическо ръководство по опознаване, разбиране и решаване на проблемите, с които рано или късно той се изпълва. Както казва самата авторка, четейки книгата й, ние всъщност присъстваме на лечителски сеанс с безброй задачи и упражнения – мисловни, емоционални и физически – които да изпълним ден по ден, въпроси, на които да отговорим за себе си, нови положителни и конструктивни мисловни утвърждения (например „обръщам внимание на доброто в живота си“), които да повтаряме, къде механично, къде вдъхновено, докато ги превърнем във верни за нас твърдения.

Дълбоката причина за разбитите животи, казва Луиз Хей, е липсата на любов. Повечето хора прекарват живота си в търсене как да запълнят тази липса и не разбират, че тя е вътре в тях – проблемът е не, че другите не ги обичат, а че те не обичат себе си. Началото на щастието започва, когато се научим да обичаме себе си, защото тогава за първи път се научаваме как да обичаме другите и как да сме благодарни в живота си. Но не трябва да се заблуждаваме, че тук става въпрос за онази надхвърляща нормалните граници висока самооценка: за онази изкуствена самовлюбеност, надуто самочувствие и прекомерно тщеславие, което често се бърка с понятието „любов към себе си“. Всъщност тези крайности също са проява на дълбокият вътрешен страх, че ако не си „велик“, не струваш. Луиз Хей учи хората на реалната любов, в която няма нужда да затваряме очи за нещата, които не са докрай съвършени и които имаме още да подобряваме в себе си, за да можем да се обичаме – приемането на себе си с любов е приемане на всичко в нас такова, каквото е в момента, но не и отказване да продължаваме да се развиваме и усъвършенстваме като хора.

Другото безценно нещо в книгата на Луиз Хей е таблицата на заболяванията и симптомите със съответстващите им вредни мисловни представи, които на някакъв етап сме допуснали и възприели в себе си и които са причина за появяването на болести, както и положителното утвърждение, върху което трябва по-конкретно да разсъждаваме и да затвърдим у себе си, ако искаме здравословните ни проблеми да изчезнат. На практика тялото ни се оказва най-честният ни другар в живота, който никога не скрива от нас какво не ни е наред и винаги ни посочва проблема с точност. Тялото не лъже и не крие, като прави това не с характерния за хората оценъчен маниер (добро / лошо, правилно / неправилно), а с искрената и непоклатима загриженост – „това / онова не е полезно за теб, то ти вреди и съсипва живота ти“.

Тук е хубаво да споменем една от ученичките на Луиз Хей, също световноизвестна авторка, канадката Лиз Бурбо, която развива тази таблица на заболяванията и на база дългогодишните си срещи с най-различни случаи на заболели или отчаяни хора обобщава наблюденията си за връзката между мисловна нагласа, емоционално отношение и болест в книгата си енциклопедия „Твоето тяло казва: Обичай се!“ Това е най-пълният наръчник-енциклопедия, който е публикуван досега, съдържащ метафизичните причини на всички болести. Няма да е преувеличено ако кажем, че във всеки дом би трябвало да има поне по един екземпляр, защото не е нужно да чакаме да се разболеем, преди да разберем посланията и предупрежденията, които тялото ни изпраща всеки ден.

Нито Луиз Хей, нито Лиз Бурбо пишат само за болни хора. На практика, те пишат преди всичко за здравите хора, които разбирайки скрития език на собственото си тяло, биха могли още по-осъзнато да положат всички грижи никога да не се разболяват. А за загубилите здравето си, двете авторки са категорични: има начин как отново да го намерят и да си го върнат. Без да е здрав (физически, умствено и емоционално), човек не може да е щастлив и благодарен, а без да е благодарен, не може да е полезен на никого – нито на себе си, нито на другите.

За Ню Ейдж движението като цяло

След почти половин век от своето възникване, движението днес се е превърнало в нарицателно за новата вълна от духовни нужди и потребности, заляла света в края на 20 век. През това време Ню Ейдж събира колкото похвали, толкова и критики, някои от които доста остри. Похвалите идват от милионите хора, подобрили живота си, „намерили себе си“, открили нов път към „безгранични“ духовни и житейски хоризонти благодарение на универсалните духовни практики, принципи и закони, които движението разпространява.

Критиките към Ню Ейдж идват малко по-късно, но не трябва да се пренебрегват. Сред тях най-сериозни са тези: Ню Ейдж изкривява, окастря или изопачава мъдростта на древните и източните духовни учения, върху чиито основи всъщност почива; често пъти последователите изпадат в едно „инфантилно“ блаженство и игнориране на действителността, без желание да помръднат на по-високо ниво на съзнание, за доста от тях, каквото и да става „всичко е наред“ и няма нужда от корекции; създава грешни представи, очаквания и впечатления за духовния път, който човек трябва да извърви, ако иска да намери истината; и най-изобличителното наблюдение е, че Ню Ейдж използва духовни сили, чието предназначение явно не разбира докрай, за крайно материалистични, а понякога дори егоистични, цели.

И все пак, и най-големите критици на движението не могат да оспорят очевидния факт, че Ню Ейдж е основен момент, основен етап в прехода на човечеството към осъзнаване на духовната, т.е. нематериалната, първична същност на живота. Почти всеки, който се докосва до тази духовна страна на битието за първи път, всъщност се докосва до Ню Ейдж, например прочитайки някоя книга от типа „опознай себе си“ или „как да направим живота си по-хубав“.

И така, ако не желаем да затънем в плитчините и заблудите, които съпътстват всеки духовен и реално недуховен път, е добре и Ню Ейдж да се разглежда само така – като етап от духовното и житейско израстване, т.е. като нещо, през което неминуемо ще минем, докато се пробуждаме за духовната си същност, но което трябва обезателно рано или късно да задминем. Ню Ейдж обединява материалното, полезното, практичното и духовното, но ако наистина търсим абсолютната духовна истината за себе си и живота, не трябва да спираме дотук.

Благодарение на ОМ – Създаваме и Взаимодействаме Отворено и Положително и Преслава Петрова, която написа това.

↑↑

За книгите си Луиз Хей казва:

Моите книги не лекуват никого. Те събуждат у вас способността да допринесете за процеса на собственото си изцеление.

За да станем цялостни и здрави, трябва да балансираме тялото, ума и духа. Необходимо е да се грижим добре за своите тела. Необходимо е да имаме положителна умствена нагласа за себе си и за живота. А освен това е необходимо и да имаме силна духовна връзка. Когато тези три неща са уравновесени, ние се наслаждаваме на живота. Никой лекар, никой лечител не е в състояние да направи това за нас, ако ние самите не изберем да вземем участие в процеса на лечение. ЗНАЯ, че болестите могат да бъдат победени просто чрез преодоляване на старите мисловни модели.

Преди няколко години ми поставиха диагноза рак на влагалището. Тъй като бях изнасилена на 5-годишна възраст и детството ми бе изпълнено с насилие, не беше случайно, че ракът се прояви в областта на влагалището. От няколко години бях учител по самолечение и сега разбрах, че ракът ми се удава възможност да практикувам върху себе си и да докажа онова, на което учех другите.

Като всеки друг, комуто са съобщили, че има рак, изпаднах в паника. Но все пак знаех, че лечението чрез мисълта дава резултати. Осъзнавайки, че ракът възниква поради наличието на модел на дълбоко негодувание, което се таи дълго време, че буквално разяжда тялото, бях наясно, че имам да работя много с остарелите си мисловни модели. Това бе единственият начин ракът да не се завърне никога повече. Знаех, че ако ракът рецидивира, то не е поради лоша операция, а защото пациентът не е променил начина си на мислене и отново, и отново създава същата болест поради фиксиране върху старите си мисловни модели. Знаех също, че ако успея да изчистя мисловния модел, създал състоянието „Рак“, няма да имам нужда от лекари.

И аз като всеки болен от рак не разполагах с време. Започнах усилена работа, за да изчистя стария модел на възмущение. До мен беше моят учител. До този момент не признавах, че тая дълбоко в себе си дълбока обида. И аз като всички бях сляпа за собствения си начин на мислене. Предстоеше ми много работа, за да простя на всички, които бяха ме наранили. И не на последно място – да простя на себе си. Другото, което направих, бе да се свържа със специалисти по хранене и да пречистя тялото си.

Съчетавайки мисловното с физическото пречистване, шест месеца по-късно лекарите установиха това, което аз вече знаех: ракът беше си отишъл. Все още пазя резултатите от изследванията, за да ми напомнят колко негативно съзидателна мога да бъда.

Изразът „Метафични причини“ описва силата на словото и мислите, силата, която създава преживяванията ни. Това ново съзнание ми даде разбирането за връзката между мислите и физическите проблеми. Проумях как несъзнателно съм създавала болестите в самата себе си и това промени изцяло живота ми. Вече можех да престана да обвинявам живота, съдбата или другите за собствените си проблеми – сега и в миналото. Можех да поема пълната отговорност за собственото си здраве. Без да укорявам нищо и никого; без да се чувствам виновна, започнах да разбирам как в бъдеще да избегна създаването на болестните мисловни модели.

Сега от личен опит зная, че колкото и ужасно, колкото и трудно да изглежда положението, всеки може, ако пожелае, да извърши мисловната работа по освобождаването и опрощаването; че всичко може да бъде излекувано.

Думата „Нелечим“ просто означава, че състоянието не може да бъде излекувано чрез външни средства и методи, че трябва да навлезем навътре в себе си, за да постигнем изцелението. Болестта е възникнала от нищото и ще се върне обратно в нищото.

Независимо от колко време съхраняваме негативните модели на мислене, с чиято помощ отглеждаме болест, несполучлива връзка, безпаричие или ненавист към себе си, можем да започнем промяната още днес.

Мислите, които са преминали през ума ни; думите, които постоянно сме повтаряли, са създали живота и изживяванията ни до този момент. Да, това е досегашното ни мислене, което вече е факт.

Това, което избираме да мислим днес, да казваме днес, в този момент, създава утрешния ден и деня след него, следващата седмица, месец, година и т.н. Силният момент е винаги настоящият момент. Оттук започваме да правим промените. Може да започнем да се освобождаваме от старите глупости точно сега. И най-малкото начало е от значение.

Когато сте били мъничко бебе, сте били чиста радост и любов. Знаели сте своята важност, чувствали сте, че сте център на вселената. Били сте смели, искали сте да получите онова, което желаете, и открито сте изразявали чувствата си. Обичали сте се напълно, всяка част от тялото си; знаели сте, че сте съвършен и че това е истината за вас. Всичко останало са безсмислици, на които са ви научили, и от които вие сега можете да се отучите.

Вместо това казваме: „Ами такъв съм. Това е положението.“ Което казваме, всъщност е израз на вярата, че това е истината за нас. Но това, в което вярваме, е само мнението на някой друг. Ние сме повярвали в това мнение, възприели сме го, въвели сме го в своята система от убеждения.

Ако в детството са ни учили, че светът е страшно място, всичко, което съвпада с това убеждение, ще бъде истина за нас, ще го приемаме за вярно. Рядко поставяме под съмнение убежденията си. Но мислите, които мислим в момента оформят нашето бъдеще. Искате ли тази мисъл да се превърне в истина за вас, да изживеете бъдещето, което тя ви подготвя? Ако тази мисъл носи укор, гняв, оскърбление, обида, отмъщение, тя ще се върне при вас точно като това: укор, гняв, оскърбление, обида, отмъщение.

Ако искаме живот, изпълнен с радост, трябва да мислим радостни мисли. Всичко, което изпращаме навън от себе под формата на мисли или думи, се завръща рано или късно при нас в същата форма. Спрете и се вслушайте какво говорите. Ако се чуете да казвате едно и също нещо 3 пъти, запишете го. Това е модел на мислене. Само седмица по-късно погледнете записаното и ще видите, че думите ви са се сбъднали. Вие изживявате това, което сте казали или помислили преди няколко дни. Променяйки думите и мислите, ще установите промяната в живота си. Пътят за упражняване на контрол над живота преминава през контрол на думите и мислите. Никой друг не мисли чрез вашия ум, освен вие самите.

И доброто, и злото в живота ни са резултат от мисловните модели, които създават нашите преживявания. Целта на работата с мисловните модели е да трансформираме болестта в съвършено здраве.

Всяко нещо в живота си има мисловен модел, който го предхожда и поддържа. Постоянните модели на мислене ни създават това, което преживяваме. Следователно, като променим тези мисловни модели, можем да променим и преживяванията си.

Предлагам ви да направите списък на всички заболявания, които някога са ви спохождали и да потърсите причините за тях в своето мислене. Ще откриете модел, който ще ви разкрие много за самите вас. Изберете няколко от утвържденията и ги правете в продължение на един месец. Това ще помогне за елиминиране на стария модел, който дълго сте носили в себе си.

За да можем завинаги да отстраним болестното състояние, най-напред трябва да положим усилия да премахнем мисловната причина. Но тъй като в повечето случаи не знаем каква е причината, за нас е трудно да проумеем откъде да започнем.

Научих, че всяко нещо в живота възниква поради нужда от него. В противен случай то не би се появило. Симптомът е само външната проява. Трябва да влезем навътре, за да отстраним мисловната причина. Ето защо Волята и Дисциплината не дават резултати. Чрез тях водим битка единствено с външните прояви на проблема. Все едно че режем плевелите, вместо да ги изкореняваме.

Преди да започнете работа с утвържденията, с новите мисловни модели, трябва да поработите върху готовността си да се променяте, да се освободите от потребността от цигарите, главоболието, наднорменото тегло или каквото е във вашия случай. Когато потребността изчезне, външната проява отпада от само себе си. Никое растение не може да съществува, ако коренът е отрязан.

Мисловните модели, причиняващи най-много болести в тялото, са Критичността, Гневът, Възмущението и Чувството за вина.

Критичността се изражда в артрит.

Гневът се превръща в неща, които кипват, изгарят и инфектират тялото.

Дълго задържаното възмущение се разлага и изяжда човека, превръщайки се в тумори и рак.

Чувството за вина търси наказание и води до болка.

Започнете работата с утвържденията докато не е късно. Стигне ли се до скалпела на хирурга, ще трябва да се справяте и с паниката.

Помнете, че:

– Всеки от нас носи пълна отговорност за всяко свое преживяване. · Всяка мисъл, която преминава през ума ни, гради нашето бъдеще. · Силният момент винаги е настоящият момент.

– Всеки изпитва враждебност към себе си и страда от чувство за вина. · С мисълта „Аз не съм достатъчно способен“ най-лесно можеш да се озовеш на дъното. Това чисто и просто е една ..мисъл, а мислите могат да се променят.

– Гневът, критиката и чувството за вина са най-вредните модели на мислене. · Ако се освободим от негодуванието си, можем да преодолеем дори и рака. · Когато наистина обичаме себе си, всичко в живота ни върви добре.

– Трябва да се освободим от миналото и да простим на всички. · Трябва да се научим да обичаме себе си. · Да одобряваш и да приемаш самия себе си в настоящия момент – това е ключът към положителните промени.

– Ние сами създаваме всяка така наречена „болест“ в тялото си. · Сърцето е центърът на нашата сила. Когато мислите извират от сърцето, когато умът и сърцето се слеят, ние си ..възвръщаме цялата сила.

– Никога не е късно да осъзнаем в какво вярваме. Ние усвояваме своята система от убеждения в много ранна ..възраст и после цял живот създаваме събития, които да й съответстват.

– Изцелението означава да постигнем цялостност; да приемем изцяло себе си – не само онова, което харесваме, а ..всичко. Повечето от проблемите ни произтичат от това, че отричаме части от себе си; че не се обичаме пълно и ..безусловно.

– Изцелението означава да си простим. Болестта се ражда от непрощаването. · Няма значение какво казват другите; важно е как реагираме ние и какво избираме да мислим за себе си. ..Усещането, че от никого не зависиш, е чудесно. Ние притежаваме огромна способност за положителни промени в ..живота си.

– Колкото повече задържаме мисълта си върху това, което не желаем, толкова повече то идва при нас. · Отговорността към себе си започва с приемането на това, което сме; с приемането на това, с което разполагаме; с ..приемането на това, което е най-добро за нас. Когато обичаме, приемаме и одобряваме себе си такива, каквито ..сме, можем да постигнем всичко в живота.

– Любовта отстранява и освобождава всичко различно от нея.

Ето основните моменти от моята философия:

Това е само мисъл, а мислите могат да се променят

Аз вярвам, че всяко нещо в живота ни започва от една мисъл. Какъвто и да е проблемът, онова, което ни се случва, не е нищо повече от външен ефект на мислите вътре в нас. Дори омразата към себе си е само омраза към някаква мисъл, която таите в себе си. Ако например си мислите: „Аз съм лош човек“, тази мисъл създава усещане за омраза към себе си и вие започвате да й вярвате. Без мисълта не бихте имали усещането. Мислите могат да се променят. Съзнателно си подберете нова мисъл, например: „Аз съм прекрасен.“ Промените ли мисълта, променя се и чувството. Всяка наша мисъл създава бъдещето ни.

Силата винаги е в настоящия момент

Този момент е всичко, което имаме. Онова, което изберем да мислим, вярваме и казваме сега, създава изживяванията ни утре, следващия месец, догодина и т.н. Съсредоточим ли се върху мислите и убежденията си сега, избираме ли ги така внимателно, както бихме избрали подарък за скъп приятел, ще притежаваме властта да определяме сами пътя си в живота. Ако се съсредоточим върху миналото, няма да имаме достатъчно енергия, която да вложим в настоящия момент. А ако живеем в бъдещето, ще живеем във фантазия. Единствено сегашният момент е реален. В него започва процесът на промяната в нас.

Трябва да се освободим от миналото и да простим на всички

Ние сме тези, които страдат, ако не се разделяме с миналите неправди. Даваме на събитията и хората от миналото власт над себе си и те ни държат в психическо робство. Затънем ли в „непрощаване“, те продължават да ни контролират. Затова е толкова важно да се работи върху прошката. Прошката – прощаването на хората, които са ни причинили болка, е прощаване със самоличността ни на наранени. Така можем да се освободим от безкрайния цикъл от болка, гняв и контраобвинения, които ни държат в плен на собствените ни страдания. Опрощаваме не действието, а действащия; опрощаваме неговото страдание, объркване, несръчност, отчаяние и човещина. След като освободим тези чувства и им позволим да си отидат от нас, можем да продължим нататък.

Умът на всеки от нас е винаги свързан с единствения безпределен ум

Ние сме свързани с този безпределен ум – Всеобщата сила, която ни е създала, чрез искрицата светлина в себе си, която наричаме нашето Висше Аз или Вътрешна сила. Умът вътре в нас е същият онзи Ум, който ръководи целия живот. Нашата работа е да научим Законите на живота и да действаме съвместно с тях. Всеобщата сила обича всичките Свои творения и въпреки това ни дава свободна воля да вземаме сами решенията си. Тя е Сила за добро и управлява всичко в живота ни, стига да й позволим. Тя не е отмъстителна и наказваща сила, а причинно-следствен закон. Тя е чиста любов, свобода, разбиране и състрадание. Чака усмихнато да се научим да се свързваме с нея. Важно е да насочим живота си към своето Висше Аз, защото посредством него получаваме всичко хубаво в живота.

Обичайте себе си

Обичайте себе си безусловно и щедро. Отправяйте си похвали колкото може повече. Когато съзнавате, ме сте обичани, любовта ще се влее във всички области на живота ви и ще се връща многократно умножена при вас. Затова, когато обичате себе си, ще помогнете да изцелим нашата планета. Негодуванието, страхът, критичността и вината винаги създават проблеми повече от всичко друго. Наистина ние сме в състояние да променим начина си на мислене, да простим на себе си и на другите и да се научим да се обичаме, оставяйки в миналото всички разрушителни чувства.

Всеки от нас избира кога да се превъплъти на тази планета в определен момент от времето и в определена точка от пространството, за да научи уроци, които ще му помогнат да напредне в духовния път на развитие

Аз вярвам, че всички ние сме се отправили на безкрайно пътуване през вечността. Че избираме своя пол, цвят на кожата, родина и най-подходящите родители, които да „отразяват“ модела ни. От всичко, което се случва в живота ни, от всички хора, с които се срещаме, извличаме важни поуки.

Отдавна вярвам в следното:

Всичко, което трябва да знам, ми се разкрива.

Всичко, от което имам нужда, идва при мен.

Всичко е наред в моя живот.

Няма ново познание. То цялото е древно и безкрайно.

Говоря и мисля позитивно

Когато произнасяме положителни утвърждения, ние се разделяме с ролята си на жертва и признаваме собствената си сила. Започни да слушаш какво казваш. Ако се чуеш да използваш негативни или ограничаващи думи – промени ги!

Ако наистина разбираше силата на думите, щеше да внимаваш какво казваш.

Щеше постоянно да се придържаш към позитивни утвърждения.

Вселената винаги отговаря утвърдително на казаното от нас, независимо в какво сме избрали да вярваме.

Ако си решил, че не струваш много, че животът ти няма да е нищо особено, че никога няма да получиш това, което искаш, Вселената ще се отзове и точно така ще стане.

Започнеш ли да се променяш, започнеш ли да внасяш доброто в живота си, Вселената ще ти отвърне със същото.

↑↑

 101 мисли за живота

Мислите и думите ни постоянно оформят нашия свят и изживяванията ни. l_hay

Водени от стария си навик да мислят негативно, мнозина не разбират каква вреда си нанасят.

Но никога положението не е безнадеждно, защото винаги можем да променим мисленето си.

Когато се научим последователно да избираме положителните мисли, старите – негативните – изчезват.
1. МОЕТО ИЗЦЕЛЕНИЕ ВЕЧЕ Е В ХОД

Твоето тяло знае как само да се излекува. Разчистете негативните боклуци. Обичайте тялото си. Давайте му питателна храна и напитки. Грижете се за него. Уважавайте го Създайте му атмосфера на добруване. Позволете му да се излекува.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Процесът на изцелението ми започва от готовността да простя. Оставям любовта от сърцето си да ме облее, да прочисти и изцели всяка част от тялото ми. Знам, че заслужавам да се излекувам.

2. ВЯРВАМ НА МЪДРОСТТА В СЕБЕ СИ

Във всеки от нас има място, където сме изцяло свързани с безпределната мъдрост на Вселената. Там са всички отговори на всички въпроси, които ще зададем някога. Научете се да вярвате на вътрешния си глас.
УТВЪРЖДЕНИЕ: Докато се занимавам с делничните си задачи, вслушвам се в напътствията на вътрешния си глас. Интуицията ми винаги е на моя страна. Вярвам, че тя винаги е с мен. Аз съм в безопасност.

3. ГОТОВ СЪМ ДА ПРОСТЯ

Ако стоим в затвор от самодоволно негодувание, не можем да бъдем свободни. Дори да не знаем как точно да прощаваме, можем да сме готови да го сторим. Вселената ще откликне на готовността ни и ще ни помогне да намерим пътя.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Като прощавам на себе си и на другите, това ме освобождава от миналото. Прошката е отговорът на почти всеки проблем. Тя е дар към мен самия. Прощавам и се освобождавам.
4. АЗ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВАМ ВЪВ ВСИЧКО, КОЕТО ПРАВЯ

Никога вече няма да имаме възможност да изживеем отново този ден, затова нека се насладим на всеки момент. Във всичко, което правим, има богатство и пълнота.

УТВЪРЖДЕНИЕ: За мен всеки миг на деня е особен, защото се вслушвам в инстинкта на сърцето си. В моя свят и в работите ми цари мир.

5. АЗ ВЯРВАМ В ТЕЧЕНИЕТО НА ЖИВОТА

Ние постепенно научаваме как работи животът. Точно както се учим как работи компютърът. Когато за първи път се сдобиете с компютър, научавате основните, най-простите операции – как да го включвате и изключвате, да отваряте и записвате файл, да разпечатвате. На това ниво компютърът прави чудеса за вас. Но той може да направи още толкова невероятно много, когато опознаете функциите му. Същото е и с Живота. Колкото повече усвоявате начина му на действие, толкова повече чудеса ще прави той за вас.

УТВЪРЖДЕНИЕ: В Живота има ритъм и лекота и аз съм част от него. Животът ме подкрепя и ми носи само добри и позитивни преживявания. Аз вярвам, че течението на Живота ме води към онова, което е най-добро за мен.

6. АЗ ЖИВЕЯ В ИДЕАЛНО ЖИЛИЩЕ

Мястото, което обитаваме, е външна проява на сегашното състояние на съзнанието ни. Ако ненавиждаме това място, където и да се преместим, ще мразим и новото място. Благословете сегашното си обиталище с любов. Благодарете му за това, че задоволява потребностите ви. Кажете си, че продължавате напред, а на мястото ви ще се нанесат чудесни нови хора. Когато се пренасяте, оставете любов зад себе си и любов ще намерите на новото място. Преди да открия сегашното си жилище, реших, че искам да купя дом от хора, които се обичат. Разбира се, точно такъв дом намерих. Моят дом е пълен с вибрации на любов.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Виждам се как живея в чудесен дом. Той удовлетворява всичките ми нужди и желания. Намира се на чудесно място и цената му е напълно достъпна за мен.

7. МОГА ДА СЕ РАЗДЕЛЯ С МИНАЛОТО И ДА ПРОСТЯ НА ВСИЧКИ

Може би не искаме да се разделяме със старите обиди, но ако държим на тях, засядаме на едно място. Като се прощавам с миналото си, настоящето ми става по-богато и по-пълно.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Освобождавам себе си и всички в своя Живот от стари, отминали обиди. Те са свободни и аз съм свободна да тръгна към нови, прекрасни преживявания.

8. СИЛАТА ВИНАГИ Е В НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ

Колкото и отдавна да имате някакъв проблем, можете да започнете да променяте нещата в този момент. Защото когато променяте мисленето си, променя се вашият Живот.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Миналото е отминало и свършено и няма власт над мен. Мога от този миг нататък да бъда свободна. Днешните мисли творят бъдещето ми. Аз командвам тук. Вземам си обратно силата. В безопасност съм и съм свободна.

9. АЗ СЪМ В БЕЗОПАСНОСТ, ВСИЧКО Е САМО ПРОМЯНА

Онова, в което вярваме, се превръща в истина за нас. Колкото повече доверие имаме в Живота, толкова повече Животът има за нас.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Пресичам всички мостове с радост и лекота. „Старото“ се прелива в чудесни нови преживявания. Животът ми става по-добър.

10. ГОТОВ СЪМ ДА СЕ ПРОМЕНЯМ

Всички искаме Животът да се промени, другите да се променят. Но нищо в нашия свят няма да стане по-различно, докато не бъдем готови да променим себе си. Често се вкопчваме в навици и убеждения, които вече не са ни полезни.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Готова съм да се разделя със старите, негативни убеждения. Те са само мисли, които запречват пътя ми. новите ми мисли са позитивни и носещи удовлетворение.

11. ТОВА Е САМО МИСЪЛ, А МИСЪЛТА МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ

Най-страховитите събития, които можем да си представим, са само мисли и нищо повече. Лесно можем да решим да не се плашим по такъв начин. Мислите трябва да бъдат най-добрите ни приятели; да оформят позитивно нашия свят. Успокояващи, любещи, приятелски, забавни мисли. Мисли на мъдрост и подем.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Не ме ограничава никакво мислене от миналото. Подбирам внимателно мислите си. Винаги имам нови прозрения и нови начини, по които да гледам на света. Искам да се променям и да израствам.

12. ВСЯКА МИСЪЛ СЪЗДАВА БЪДЕЩЕТО МИ

Аз съзнавам постоянно мислите си. Аз съм им като овчар и ако някоя от овцете се отклони, аз нежно я насочвам обратно в пътя. Ако забележа да се отклонява нелюбяща, злобна мисъл, бързо и съзнателно я замествам с добра и любяща. Вселената винаги се вслушва в мислите ми и се отзовава на тях. Старая се те да бъдат максимално ясни и чисти.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Вселената подкрепя изцяло всяка мисъл, в която избера да повярвам. Изборът на мисли е безграничен. Аз избирам равновесието, хармонията и мира и те се изявяват в моя Живот.

13. ВИНА НЕ СЪЩЕСТВУВА

Ако се поставим за малко на мястото на друг човек, ще разберем защо той се държи по определен начин. Всички се раждаме прекрасни, изцяло открити и доверчиви към Живота, пълни със самочувствие и себеуважение. Ако вече не сме такива, значи някъде някой ни е научил така. Можем да се научим от негативността.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Освобождавам се от нуждата да виня когото и да е, включително и себе си. Всички правим най-доброто, на което сме способни, с мъдростта, знанието и съзнанието, които имаме.

14. ОТКАЗВАМ СЕ ОТ ВСЯКАКВИ ОЧАКВАНИЯ

Ако нямаме определени очаквания, няма как да се разочароваме. Но ако обичаме себе си и знаем, че ни чака само добро, няма значение какво ще се случи, защото то ще бъде добро.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз се отпускам свободно и с любов в течението на Живота. Обичам себе си. Знам, че на всеки завой ме чака добро.

15. АЗ ВИЖДАМ ЯСНО

Нежеланието да видим определени страни на Живота замъглява погледа ни. Това нежелание често е форма на самозащита. Очните лекари не помагат много за излекуването на очите ни. Те само предписват по-силни очила. Лошото хранене също може да влоши зрението.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Освобождавам от миналото си всичко, което замъглява зрението ми. Виждам съвършенството в целия Живот. Готова съм да простя. Изпълвам погледа си с любов, виждам със състрадание и разбиране.Яснотата, с която виждам вътре в себе си, се отразява в зрението ми към света.

16. АЗ СЪМ В БЕЗОПАСНОСТ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА.

ЦЕЛИЯТ ЖИВОТ МЕ ОБИЧА И ПОДКРЕПЯ

Това утвърждения го нося във портфейла си. Винаги, когато бръкна за пари, виждам: „Аз съм в безопасност във Вселената. Целият живот ме обича и подкрепя.“ Хубаво напомняне какво е важно в моя Живот.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Вдишвам пълнотата и богатството на Живота. Виждам с любов как той щедро ме подкрепя и ми дава повече блага, отколкото мога да си представя.

17. ЖИВОТЪТ МИ Е ОГЛЕДАЛО

Всеки човек в живота ми е отражение на някаква част от мен. Хората, които обичам, отразяват моите любещи страни. Онези, които не харесвам, отразяват нещата в мен, които се нуждаят от изцеление. Всяко преживяване в Живота ми е възможност за израстване и изцеление.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Хората в моя Живот са всъщност мои огледални образи. Това ми дава възможност да израствам и да се променям.

18. УРАВНОВЕСЯВАМ МЪЖКАТА И ЖЕНСКАТА СИ СТРАНА

Всички имаме мъжка и женска страна. Когато те са в равновесие, ние сме цялостни и пълни. „Мъжките“ момчета са загубили връзка със своята интуиция. А слабите, крехки жени не проявяват своята силна и интелигентна страна. Ние имаме нужда и от двете си страни.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Мъжката и женската ми страна са в съвършено равновесие и хармония. Аз съм в мир и всичко е наред.

19. СВОБОДАТА Е МОЕТО БОЖЕСТВЕНО ПРАВО

Изпратени сме на тази планета с пълната свобода на избор. Ние избираме в ума си. Няма човек, място или нещо, което да мисли вместо нас, ако не му позволим. Всеки мисли сам за себе си, със своя ум. Там сме напълно свободни. Онова, което изберем да мислим и да вярваме, може да промени до пълна неузнаваемост положението ни.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Свободен съм да мисля прекрасни мисли. Преминавам ограниченията от миналото и съм свободен. Ставам всичко, което съм създаден да бъда.

20. ОСВОБОЖДАВАМ ВСИЧКИ СТРАХОВЕ И СЪМНЕНИЯ

Страховете и съмненията са единствените механизми на отлагане, които ни пречат да имаме всичко добро, което казваме, че искаме в живота си. Затова оставете ги да си отидат.

УТВЪРЖДЕНИЕ: В този момент аз избирам да се освободя от всички рушителни страхове и съмнения. Приемам себе си и създавам мир в ума и сърцето си. Аз съм обичана и в безопасност.

21. НАПРАВЛЯВА МЕ БОЖЕСТВЕНА МЪДРОСТ

Толкова хора не съзнават, че имат в себе си мъдрост, която винаги е на тяхна страна. Не обръщаме внимание на интуицията си и после се чудим защо Животът ни не върви добре. Научете се да се вслушвате във вътрешния си глас. Наистина знаете какво точно да направите.

УТВЪРЖДЕНИЕ: През целия днешен ден съм насочвана към правилния избор. Божественият Интелект безспирно ме води към постигането на целите ми. Аз съм в безопасност.

22. ОБИЧАМ ЖИВОТА

Всяка сутрин, когато се събудя, изживявам още един чудесен ден – ден, който не прилича на никой предишен. Той има своите неповторими преживявания. Щастлива съм, че съм жива.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Мое исконно право е да живея пълно и свободно. Давам на Живота точно каквото искам той да ми даде. Щастлива съм, че съм жива. Обичам Живота!

23. ОБИЧАМ ТЯЛОТО СИ

Толкова съм щастлива, че живея в това прекрасно тяло. То ми е дадено за целия ми Живот и аз го ценя и се грижа с любов за него. Тялото ми е безценно за мен. Обичам всеки сантиметър от него; всичко, което виждам и което не виждам; всеки орган и жлеза; всеки мускул, кост; всяка отделна клетка. Тялото ми отвръща на това любещо внимание с чудесно здраве и бодрост.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз създавам мир в ума и тялото ми го отразява като идеално здраве.

24. ПРЕВРЪЩАМ ВСЯКО ПРЕЖИВЯВАНЕ ВЪВ ВЪЗМОЖНОСТ

Когато срещна проблем, а всеки човек се сблъсква с проблеми, веднага си казвам: „От това ще излезе само добро. Ще се разреши лесно за благото на всички замесени. Всичко е наред и аз съм в безопасност.“ Повтарям си многократно това твърдение. Така оставам спокойна и позволявам на Вселената да намери най-доброто решение. Често се удивлявам колко бързо се решава проблемът по благоприятен за всички начин.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Всеки проблем си има решение. Всяко преживяване е възможност за учене и израстване. Аз съм в безопасност.

25. АЗ ЖИВЕЯ В МИР

В дълбините на моето същество се крие неизчерпаем извор на мир. Дълбок и спокоен като планинско езеро. Когато съм там, не може да ме досегне човек, място или хаосът на външния свят. Там съм спокойна. Мислите ми са ясни. Получавам божествени идеи. Къпя се в мир.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Божествен мир и хармония ме обграждат и изпълват. Изпитвам търпимост, съчувствие и любов към всички хора и към себе си.

26. АЗ СЪМ ГЪВКАВ И ПРИСПОСОБИМ

Животът е редица от промени. Хората, които са сковани и им липсва гъвкавост на мисленето, често се пречупват, когато задуха вятърът на промяната. Но онези, които са като върби, се огъват лесно и се приспособяват към новите промени. Ако отказваме да се променяме, Животът ни подминава и оставаме назад. Както е по-удобно да живееш в гъвкаво тяло, така и гъвкавият ум е много по-комфортен.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Отворена съм за новостите и промените. Всеки миг ми носи прекрасна нова възможност да осъществя по-пълно себе си. Нося се по течението на Живота с лекота и без усилие.

27. СЕГА НАДМОГВАМ ЧУЖДИТЕ СТРАХОВЕ И ОГРАНИЧЕНИЯ

Аз не представлявам страховете и ограниченията нито на майка си, нито на баща си. Не представлявам дори собствените си страхове и ограничения. Те са само неверни мисли, които се мотаят из ума ми. Сега мога да ги изтрия със същата лекота, с която почиствам изцапан прозорец. Когато прозорецът на ума ми грейне чист, мога да виждам и да разпознавам негативните мисли и съзнателно да ги премахвам.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Не друг, а моят ум създава моите преживявания. Няма граници на способността ми да творя добро в своя Живот.

28. АЗ СЪМ ДОСТОЕН ДА БЪДА ОБИЧАН

Много хора са научени на любов при определени условия. Затова си мислим, че трябва да заслужим любовта. Струва ни се, че не заслужаваме да ни обичат, ако нямаме прекрасна работа, или хубава връзка, или тяло на манекен. Това са глупости. Не е нужно да заслужим правото си да дишаме. То ни е дадено от Бога, защото ни има. Същото е с правото да обичаме и да бъдем обичани. Самото ни съществуване означава, че го заслужаваме.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Не е нужно да заслужа любовта. Аз съм достойна да бъда обичана, защото ме има. Другите отразяват собствената ми любов към себе си.

29. МИСЛИТЕ МИ СА ТВОРЧЕСКИ

Аз съм се научила да обичам мислите си. Те са най-добрите ми приятели.

Казвам „Вън!“ на всяка негативна мисъл, която идва в ума ми. Няма човек, място или нещо, което да притежава власт над мен, защото само аз мисля със своя ум. Създавам своята действителност и всички в нея.

30. АЗ СЪМ В МИР СЪС СВОЯТА СЕКСУАЛНОСТ

Аз вярвам, че в многото си животи съм имала всички възможни видове сексуалност. Била съм мъж и жена, хетеросексуална и хомосексуална. Понякога обществото е одобрявало сексуалността ми, а друг път – не. Тя винаги е била за мен източник на поучителен опит, както и в този живот. Но аз знам, че душата ми няма сексуалност.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз се радвам на своята сексуалност и на тялото си. То е идеалното за мен в този живот. Прегръщам се с любов и състрадание.

31. АЗ СЪМ В МИР С ВЪЗРАСТТА СИ

Аз живея винаги в настоящия момент. Да, с времето те се натрупват. Но се чувствам толкова млада или стара, колкото сама избера. Има хора, които са старци на 20 години, и има младежи на 90. Знам, че съм дошла на тази планета, за да изживея различни възрасти, и всички те са добри. Всяка възраст се прелива в следващата толкова леко, колкото й позволявам аз. Поддържам ума си здрав и щастлив и тялото ми му подражава. Доволна съм от мястото, където се намирам във времето, и очаквам с радост всичките си драгоценни дни.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Всяка възраст има своите неповторими радости и изживявания. Аз винаги съм на идеалната възраст за мястото, където се намирам в Живота.

32. МИНАЛОТО Е СВЪРШЕНО

Не мога да се върна назад, освен в ума си. Ако поискам, мога да преиграя вчерашния ден. Но това отнема ценни мигове от днешния – а веднъж отидат ли си, те не могат да бъдат върнати. Затова оставям вчерашния ден в миналото и насочвам цялото си внимание към днешния. Това е моят неповторим миг и аз му се наслаждавам.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Днес е нов ден, неизживяван никога преди. Живея в Настоящето и се наслаждавам на всеки миг.

33. РАЗДЕЛЯМ СЕ С КРИТИЧНОСТТА

Хората, които са самодоволни и склонни да съдят другите, най-силно ненавиждат себе си. Тъй като отказват да се променят, те сочат с пръст всички останали. Виждат грешки навсякъде. Понеже са толкова критични, привличат към себе си много достойни за критика неща. Едно от най-важните решения, които можем да вземем за духовното си израстване, е да се освободим изцяло от всякаква критичност – към другите и най-вече към себе си. Винаги имаме избор да мислим добри, лоши или неутрални мисли. Колкото повече са добрите и любещите мисли, толкова повече доброта и любов ще привличаме в живота си.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Излъчвам само каквото бих искала да получавам в отговор. Любовта и приемането на другите винаги се връщат отразени при мен.

34. ГОТОВ СЪМ ДА СЕ ОСВОБОДЯ ОТ ДРУГИТЕ

Знам, че всеки човек има в себе си Божествено напътствие и мъдрост, затова не е нужно да ръководя живота на другите. Аз не съм тук, за да командвам хората, а за да излекувам собствения си Живот. Аз ги пускам да си тръгнат с любов.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз освобождавам другите да изживяват всичко, което има смисъл за тях, и съм свободна да създавам онова, което има смисъл за мен.

35. ВИЖДАМ РОДИТЕЛИТЕ СИ КАТО МАЛКИ ДЕЦА, НУЖДАЕЩИ СЕ ОТ ЛЮБОВ

Когато имаме проблеми с родителите си, често забравяме, че и те някога са били невинни бебета. Кой ги е учил да причиняват болка? Как можем да им помогнем да излекуват своята болка? Всички имаме нужда от любов и изцеление.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Изпитвам съчувствие към детството на родителите си. Сега знам, че съм ги избрал, защото са били идеални за това, което съм имал да науча. Прощавам им и ги пускам да си отидат и освобождавам себе си.

36. ДОМЪТ МИ Е УБЕЖИЩЕ НА ПОКОЯ

Домът, който е обичан и ценен, излъчва тази любов. Дори да прекарваме малко време там, не забравяйте да оставите любов в стаите. Закачете си картини или друго приятно нещо, за да може когато се прибирате, да ви посреща красота.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Благославям дома си с любов. Влагам любов във всеки негов ъгъл и домът ми отвръща с любов, топлина и удобство. Аз съм в мир.

37. КАЗВАМ „ДА“ НА ЖИВОТА И ТОЙ МИ КАЗВА „ДА“

Животът винаги ви е казвал „Да“, дори когато сте действали негативно. Сега, когато съзнавате този жизнен закон, можете да изберете да творите за себе си позитивно бъдеще.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Животът отразява всяка моя мисъл. Като се грижа мислите ми да бъдат позитивни, Животът ми носи само хубави преживявания.

38. ИМА ИЗОБИЛИЕ ЗА ВСИЧКИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЗА МЕН

На тази планета има толкова много храна, че всички могат да бъдат сити. Да, има хора, които гладуват, но то е не поради липса на храна, а защото липсата на любов го позволява. В света има толкова много пари и богатство – много повече, отколкото ни е известно. Но ако бъдат разпределени поравно, само след няколко месеца богатите ще бъдат по-богати, а бедните – по-бедни. Защото богатството е свързано със съзнанието и мисълта за това, какво заслужаваме. На тази планета живеят милиарди хора и въпреки това някои казват, че са самотни. Ако не протегнем ръка, любовта не може да ни намери. Затова аз утвърждавам своята стойност и това, че заслужавам. Така всичко, от което имам нужда, идва при мен в необходимото време и на необходимото място.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Океанът на Живота е щедър в изобилието си. Всичките ми нужди и желания са задоволени, преди дори да поискам. От всякъде, от всички и от всичко идват блага за мен.

39. ВСИЧКО В МОЯ СВЯТ Е НАРЕД

Животът ми винаги се е развивал съвършено, само че аз не съм го знаела.

Не съм разбирала, че всяко негативно събитие в моя свят е било отражение на основните ми убеждения.

Сега, когато го знам, мога съзнателно да програмирам мисленето си, за да имам Живот, който върви добре на всички нива.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Всичко в моя Живот работи добре, сега и завинаги.

40. РАБОТАТА МИ НОСИ ДЪЛБОКО УДОВЛЕТВОРЕНИЕ

Когато се научим да обичаме това, което вършим, Животът ще се погрижи винаги да имаме интересна и творческа работа.

Когато сме готови емоционално и психически за следващата стъпка в Живота, той ще ни я поднесе.

Дайте на Живота най-доброто от себе си днес.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз върша работата си с любов. Обичам това, което правя. Знам, че винаги работя на правилното място, с правилните хора, и научавам ценни уроци, необходими на душата ми.

41. ЖИВОТЪТ МЕ ПОДКРЕПЯ

Когато следвате законите на живота, той щедро ще ви подкрепя.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Животът ме е създал, за да се осъществя. Аз вярвам на Живота и той винаги е с мен, на всяка крачка. Аз съм в безопасност.

42. БЪДЕЩЕТО МИ Е ПРЕКРАСНО

Бъдещето ни винаги съответства на сегашните ни мисли.

Това, което мислим и казваме сега, твори нашето бъдеще.

Мислете хубави мисли и ще имате прекрасно бъдеще.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Сега живея в безпределна любов, светлина и радост. Всичко в моя свят е наред.

43. ОТВАРЯМ НОВИ ВРАТИ В ЖИВОТА

Крачейки по коридора на Живота, от двете ми страни се редят врати. Зад всяка от тях се крие ново преживяване. Колкото повече изчиствам негативните мисловни навици от ума си, толкова повече намирам врати, които водят само до хубави преживявания. Яснотата на мислите ми носи най-доброто, което Животът може да ми даде.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз се радвам на всичко, което имам, и знам, че винаги ме очакват нови преживявания. Посрещам новото с отворени обятия. Вярвам, че Животът е чудесен.

44. ОТСТОЯВАМ СОБСТВЕНАТА СИ СИЛА И С ЛЮБОВ ТВОРЯ

СВОЯТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ

Никой не може да го направи вместо вас. Само вие можете да направите изявления в ума си. Ако отдадете силата си на другите, оставате лишени от нея. Когато отстояваме силата си, тя е наша. Използвайте я мъдро.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз моля за повече мъдрост, за да мога със знание и любов да оформям света си и преживяванията си.

45. СЕГА СИ СЪЗДАВАМ НОВА ЧУДЕСНА РАБОТА

Благословете сегашната си работа с любов. Оставете я да отиде при следващия, който ще заеме мястото ви, със съзнанието, че пристъпвате към ново ниво на Живота. Нека утвържденията ви за новата работа бъдат ясни и позитивни. И знайте, че заслужавате най-доброто.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз съм напълно открит и възприемчив за чудесната си нова работа, използвам творческите си способности и работя с хора и за хора, които обичам, печелейки добри пари.

46. ВСИЧКО, ДО КОЕТО СЕ ДОКОСНА, СЕ ПРЕВРЪЩА В УСПЕХ

Винаги можем да избираме между бедняшкото мислене и мисленето за благополучие. Когато мислите ни са за недоимък и ограничения, това ни се случва в живота. Няма начин да просперирате, ако мисленето ви е бедняшко. За да успявате, трябва постоянно да мислите за напредък и изобилие.

УТВЪРЖДЕНИЕ: В този момент аз си създавам ново съзнание за успех. Знам, че мога да успея точно толкова, колкото реша. Включвам се в кръга на Победителите. навсякъде за мен има златни възможности. Към мен се стича благополучие.

47. АЗ СЪМ ОТКРИТ И ВЪЗПРИЕМЧИВ ЗА НОВИ ИЗТОЧНИЦИ НА ДОХОДИ

Когато сме отворени и възприемчиви, Животът намира много начини да ни донесе доходи. Като знаем и утвърждаваме, че заслужаваме всякакви блага, безкрайният източник отваря нови притоци. Често ограничаваме благоденствието си, като вярваме, че сме свързани с някакъв определен доход и доста ограничени идеи. Отварянето на съзнанието отваря небесните прозорци.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Получавам блага от очаквани и неочаквани източници. Аз съм същество, което не знае ограничения. Получавам от безграничен извор в неограничено количество. благословена съм с повече, отколкото в най-невероятните ми сънища.

48. ЗАСЛУЖАВАМ И ПРИЕМАМ НАЙ-ДОБРОТО

Единственото, което ни пречи да получаваме хубави неща в Живота, е, че не вярваме, че ги заслужаваме. Някога в детството сме научили, че не заслужаваме, и сме го повярвали. Сега е време да пуснете това убеждение да си отиде от вас.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз съм психически и емоционално подготвена да се радвам на богат и изпълнен с любов живот. Заслужавам всички хубави неща и това е мое исконно право. Настоявам да получа доброто, което ми се полага.

49. ЖИВОТЪТ Е ПРОСТ И ЛЕСЕН

Законите на Живота са прости, прекалено прости за мнозина, които искат да се борят и усложняват нещата:

– Каквото давате, това се връща обратно при вас.

– Каквото вярвате за себе си и за Живота, се превръща в действителност.

Съвсем просто е.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Всичко, което трябва да знам в който и да е момент, ми се разкрива. Вярвам в себе си и в Живота. Всичко е наред.

50. АЗ СЪМ НАПЪЛНО НА МЯСТОТО СИ ВЪВ ВСЯКА СИТУАЦИЯ

Знайте, че сте много повече от това, което си мислите.Вие сте под божествена закрила. Свързани сте с безпределна мъдрост. Никога не сте сами. Имате всичко, от което се нуждаете. Разбира се, че сте на мястото си във всяка ситуация.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз съм едно със силата и мъдростта на Вселената. Отстоявам тази своя сила и ми е лесно да защитя интересите си.

51. ВСЛУШВАМ СЕ С ЛЮБОВ В ПОСЛАНИЯТА НА ТЯЛОТО СИ

При първия знак на най-малката болест в тялото си, вместо да давате пари на фармацевтичните компании, седнете, затворете очи, поемете дълбоко въздух три пъти, потопете се в себе си и попитайте: „Какво трябва да знам?“ Защото вашето тяло се опитва да ви каже нещо. Ако се втурнете към кабинета на лекаря, вие по същество казвате на организма си: „Млъкни!“ Моля ви, вслушвайте се в тялото си – то ви обича.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Моето тяло винаги се стреми към най-добро здраве. То иска да бъде цяло и здраво. Аз му помагам и ставам здрава, цялостна и пълна.

52. АЗ ИЗЯВЯВАМ ТВОРЧЕСКИТЕ СИ СПОСОБНОСТИ

Всеки носи в себе си неповторими творчески способности. Проява на любов към себе си е да отделим време да ги изявим, независимо от всичко. Ако смятаме, че сме прекалено заети, за да отделим време за творчество, значи се лишаваме от едно голямо удовлетворение.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Моите неповторими творчески способности протичат през мен и се изявяват, носейки ми дълбоко удовлетворение. Те са винаги търсени.

53.НАМИРАМ СЕ В ПРОЦЕС НА ПОЗИТИВНА ПРОМЯНА

Ние винаги се намираме в процес на промяна. Някога правех много негативни промени. Сега, след като се научих да се освобождавам от старите, изтъркани навици, промените ми са позитивни.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз се развивам по начин, който ми носи удовлетворение. Може да ми се случи само добро. Сега въплъщавам здраве, щастие, благополучие и душевен мир.

54. ПРИЕМАМ СВОЯТА НЕПОВТОРИМОСТ

Няма две еднакви снежинки, нито две еднакви маргаритки. Всяки човек е рядък скъпоценен камък, с единствени по рода си способности. Ограничаваме се, ако се опитваме да бъдем като някой друг. Радвайте се на своята уникалност.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Съперничеството и сравненията са безсмислени, защото всички сме различни и такива сме създадени. Аз съм единствена и прекрасна. Обичам себе си.

55. ВСИЧКИТЕ МИ ВРЪЗКИ СА ХАРМОНИЧНИ

Постоянно виждам около себе си само хармония. С удоволствие допринасям за хармонията, която желая. Моят Живот е радост.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Когато създаваме хармония в умовете и сърцата си, ние я намираме в живота си. Вътрешният свят създава външния. Винаги.

56. БЕЗОПАСНО Е ДА СЕ ВЗРЕШ НАВЪТРЕ В СЕБЕ СИ

Често се страхуваме да погледнем навътре в себе си, защото си мислим, че ще намерим там нещо ужасно. Но каквото и да ни говорят, ще намерим едно прекрасно дете, което жадува за нашата любов.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Пресичайки пластовете от чужди мнения и убеждения, виждам в себе си едно чудесно същество – мъдро и красиво. Обичам това, което виждам в себе си.

57. НАМИРАМ ЛЮБОВ, КЪДЕТО И ДА ОТИДА

Каквото даваме, това се връща при нас, умножено многократно. Най-добрият начин да получим любов, е да дадем любов. Любовта може да означава приемане и подкрепа, утеха и състрадание, нежност и доброта. Аз със сигурност искам да живея в такъв свят.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Любовта е навсякъде и аз съм любяща и достойна за любов. Любещи хора изпълват моя Живот и аз лесно изявявам любовта си към другите.

58. ЛЕСНО Е ДА ОБИЧАШ СЕБЕ СИ, КОГАТО ОБИЧАШ И ПРИЕМАШ СЕБЕ СИ

Не можем да обичаме другите, докато не заобичаме себе си. Иначе онова, което наричаме любов, е всъщност зависимост, пристрастяване или недоимък. Никой не може да ви обича достатъчно, ако вие не обичате себе си. Винаги ще питате: „Обичаш ли ме наистина?“ И няма начин да бъде доволен някой, който не обича себе си. Винаги ще има сърдити мълчания и ревност. Затова, научете се да обичате себе си и ще имате Живот, изпълнен с любов.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Сърцето ми е открито. Оставям любовта да тече свободно. Обичам себе си. Обичам другите и те ме обичат.

59. АЗ СЪМ КРАСИВА И ВСИЧКИ МЕ ОБИЧАТ

Използвам много това утвърждение, когато вървя из градските улици. Макар че не ме чуват, удивително е колко много хора ми отговарят с усмивка. Опитайте. Това утвърждение може наистина да направи деня ви прекрасен, когато се скитате навън.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз излъчвам приемане и съм дълбоко обичана от другите. любовта ме обгражда и закриля.

60. ОБИЧАМ И ОДОБРЯВАМ СЕБЕ СИ

От одобрението към себе си произтича само добро. Не говорим за суета или гордост, защото те просто са изражения на страха. Да обичате себе си означава да цените чудото, което сте. Вие наистина имате стойност. Обичайте да бъдете себе си!

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз ценя това, което правя. Достатъчно добра съм такава, каквато съм. Изказвам това, което мисля. Поисквам това, което желая. Отстоявам силата си.

61. АЗ СЪМ РЕШИТЕЛЕН ЧОВЕК

Наистина е безопасно да се вземат решения. Правете го авторитетно. Ако решението се окаже слабо, вземете ново. Научете се, когато имате нужда от решение, да обръщате поглед навътре и да медитирате кратко. Всички отговори са във вас. Потапяйте се често в себе си и ще поддържате добра, стабилна връзка с вътрешната си мъдрост.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Вярвам на мъдростта в себе си и лесно вземам решения.

62. ВИНАГИ СЪМ В БЕЗОПАСНОСТ, КОГАТО ПЪТУВАМ

Създайте си съзнание за безопасност и то, разбира се, ще ви съпровожда навсякъде, независимо какъв транспорт използвате.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Какъвто и начин на пътуване да избера, аз съм в безопасност.

63. РАЗУМЪТ МИ НЕПРЕСТАННО СЕ ИЗДИГА

Когато разбираме Живота по-добре, изживяваме повече от неговите чудеса. Хората с ограничен Живот имат много ограничен разум. Те виждат всичко в черно и бяло, „да“ и „не“ и обикновено ги движат страх и вина. Позволете на разума си да израства и ще имате по-широки и човечни възгледи за Живота.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Всеки ден моля своето по-висше Аз разбиранията ми за Живота да се задълбочават и отдалечават от присъдите и предразсъдъците.

64. СЕГА ПРИЕМАМ СЪВЪРШЕНИЯ ПАРТНЬОР

Напишете на лист всички качества, които искате да намерите в идеалния за вас партньор и проверете дали вие ги имате. Може би трябва да промените някои неща в себе си, преди да се срещнете с подходящия човек.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Божествената любов ме води и ме задържа във връзка на любов със съвършения за мен партньор.

65. ИМАМ СИГУРНОСТ СЕГА И ЗАВИНАГИ

Убежденията ни винаги проличават в преживяванията ни. Когато създаваме в ума си сигурност и безопасност, после ги намираме в своя свят. Позитивните утвърждения създават позитивен Живот.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Всичко, което имам, и всичко, което съм, е сигурно и безопасно. Живея и се движа в сигурен и безопасен свят.

66. СВЕТЪТ Е В ПРОЦЕС НА ИЗЦЕЛЕНИЕ

Всеки от нас непрекъснато дава своя принос за хаоса или мира в света. Всяка грозна, нелюбяща, негативна, уплашена, осъдителна или предубедена мисъл допринася за атмосфера, която причинява земетресения, наводнения, суши, войни и други катастрофи. А всяка любяща, добра, мирна, подкрепяща и помагаща мисъл допринася за всеобщото добруване и изцеление. Вие за какъв свят ще дадете своя принос?

УТВЪРЖДЕНИЕ: Всеки ден си представям нашия свят като мирен, цялостен и изцелен. Виждам всеки човек сит, облечен и подслонен.

67. БЛАГОСЛАВЯМ НАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО С ЛЮБОВ

Ако вярваме в негативния характер на управлението, то ще бъде точно такова. Всеки ден изричайте няколко позитивни утвърждения за правителството.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Утвърждавам, че всеки член на нашето правителство е любещ, честен, достоен и работещ искрено за доброто на целия народ.

68. ОБИЧАМ СЕМЕЙСТВОТО СИ

Виждала съм как стотици отчуждени семейства се събират отново с любов, след като са повтаряли това утвърждение всеки ден в продължение на 3-4 месеца. Когато се отчуждим от близките си, често си разменяме голямо количество негативна енергия. Утвърждението прекратява това и дава възможност да се прояви любовта.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз имам любящо, хармонично, радостно, здраво семейство и всички общуваме чудесно помежду си.

69. ДЕЦАТА МИ СА ПОД БОЖЕСТВЕНА ЗАКРИЛА

Ако се боим за децата си, те често ни дават причини да се страхуваме.

Искаме те да се чувстват свободни и сигурни в психическата атмосфера, с която ги обграждаме.

Затова, когато не сте се децата си, винаги изричайте позитивни утвърждения за тях.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Във всяко от децата ми се крие божествена мъдрост. Те са радостни и в безопасност, където и да отидат.

70. ОБИЧАМ ВСИЧКИ БОЖИИ ТВАРИ – ГОЛЕМИ И МАЛКИ ЖИВОТИНКИ

Всяко създание, всяко насекомо, птица или риба има своето неповторимо място в Живота. Те са точно толкова важни, колкото сме и ние.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Общувам с лекота и любов с всички живи същества и знам, че те заслужават нашата любов и закрила.

71. ОБИЧАМ РАЖДАНЕТО НА ДЕТЕТО СИ

През деветте месеца преди раждането говорете, общувайте с детето си. Пригответе се за раждането, за да бъде то и за двама ви лесно и изпълнено с любов. Опишете по възможно най-позитивния начин процеса на детето, за да можете да си помагате и да се подкрепяте в него. Неродените още деца обичат майките да им пеят. Обичат и музика.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Чудото на раждането е нормален и естествен процес и аз преминавам през него леко, без усилие и с любов.

72. ОБИЧАМ МОЕТО БЕБЕ

Аз вярвам, че ние избираме родителите си и че на духовно ниво избираме и децата си. Те идват, за да ни бъдат учители. Много можем да научим от тях. Но най-важна от всичко е споделената любов.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Моето бебе и аз сме свързани с връзка на радост, любов и мир. Ние сме щастливо семейство.

73. ТЯЛОТО МИ Е ГЪВКАВО

Поддържам ума си гъвкав и пъргав и това се отразява в гъвкавостта на тялото ми. Единственото, което ни сковава, е страхът. Когато знаем истински, че сме божествено закриляни и в безопасност, можем да се отпуснем и да се понесем с лекотата на Живота. Непременно включете в програмата си време за танцуване.

УТВЪРЖДЕНИЕ: През всеки мой орган, става и клетка постоянно протича целебна енергия. Движа се с лекота и без усилие.

74. АЗ СЪЗНАВАМ

По няколко пъти на ден се спирайте и си казвайте: „Аз съзнавам!“ После поемете дълбоко дъх и забележете колкото много повече неща съзнавате сега. Винаги има нови неща, които да изживеете.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз непрестанно осъзнавам все повече от себе си, тялото и Живота си. Съзнанието ми дава сила да владея нещата.

75. ОБИЧАМ ДА СЕ ДВИЖА

Очаквам да живея дълго и искам до последния си ден да тичам, да танцувам и да бъда гъвкава. Костите ми са по-силни, когато спортувам, и съм намерила безброй начини да се наслаждавам на движението. То ми помага да се надпреварвам с Живота.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Спортуването ми помага да бъда млада и здрава. Мускулите ми обичат да се движат. Аз съм жизнена.

76. БЛАГОДЕНСТВИЕТО Е МОЕ БОЖЕСТВЕНО ПРАВО

Повечето хора доста се ядосват, когато чуят, че най-лесно е да демонстрираш материално богатство. Но наистина е така. Трябва най-напред обаче да се освободим от негативните си реакции и убеждения в това отношение. Установила съм, че е по-лесно да се проведе семинар за сексуалността, отколкото за парите. Хората невероятно се гневят, когато оспориш убежденията им за парите. Онези, които най-много ги желаят, бе борят отчаяно за запазването на ограничаващите ги мисловни модели. Какви негативни убеждения за парите ви пречат да ги придобиете?

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз заслужавам и с готовност приемам изобилното богатство, което протича през моя Живот. Давам и получавам с радост и любов.

77. АЗ СЪМ СВЪРЗАН С БОЖЕСТВЕНАТА МЪДРОСТ

За всеки въпрос има отговор. За всеки проблем има решение. Никога не сме изгубени, самотни и изоставени в Живота, защото с нас винаги са безпределната мъдрост и нейното напътствие. Научете се да им вярвате и през целия си Живот ще се чувствате в безопасност.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Всеки ден аз се потапям в себе си, за да се свържа с цялата мъдрост на вселената. Постоянно съм водена и направлявана за мое най-голямо добро и радост.

78. ДНЕС ГЛЕДАМ С НОВИ ОЧИ НА ЖИВОТА

Когато ми идват гости от друг град, те винаги ми помагат да видя делничния си свят с нови очи. Мислим си, че всичко ни е ясно, а пропускаме толкова много неща, които са непосредствено наоколо ни. В сутрешните си медитации моля през този ден да видя и разбера повече. Светът ми е безкрайно по-голям, отколкото знам.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Готова съм да видя Живота по нов и различен начин, да забелязвам незабелязаните преди неща. Винаги има нов свят, който очаква погледа ми.

79. АЗ СЪМ В КРАК СЪС СЪВРЕМИЕТО

Във всеки един от нас се крие интелектът, необходим, за да разберем и използваме всички нови и вълнуващи електронни чудеса, които изпълват живота ни. И ако се затрудняваме да настроим видеото или компютъра си, достатъчно е да помолим за помощ някое дете. Днес всички деца са грамотни в електрониката. Както е казано: „малките деца ще ви поведат“.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз съм отворена и възприемчива за новото в Живота. Искам да разбера как работи видеото, компютърът и другите чудесни електронни уреди.

80. ПОДДЪРЖАМ ИДЕАЛНОТО ЗА МЕН ТЕГЛО

Бързите закуски и прекалено тлъстата храна носят част от вината за лошото ни здраве и наднорменото ни тегло. Когато се стремим към здраве и се откажем от червените меса, млечните продукти, захарта и мазнините; тялото автоматично придобива и запазва идеалното си тегло. Задръстеното с токсини тяло е затлъстяло. Здравото тяло е с идеално тегло. Затова, когато освободим ума си от токсичните мисли, телата ни се отплащат със здраве и красота.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз се грижа с любов за тялото си. Ям здравословна храна. Пия здравословни на питки. Тялото ми се отплаща, като винаги е в прекрасна форма.

81. АЗ СЪМ В ПРЕКРАСНА ФОРМА

Някога всички сме приемали естествена и здравословна храна. Сега се лутаме между бързи закуски и преработени псевдохрани в търсене на проста и здравословна храна. Установила съм, че колкото по-проста храна приемам, толкова съм по-здрава. Давайте на тялото си храни, които растат, и то ще расте.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз се грижа с любов за тялото си. Ям здравословна храна. Пия здравословни напитки. Тялото ми се отплаща, като винаги е в прекрасна форма.

82. ЖИВОТНИТЕ МИ СА ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ

Аз не храня моите 6 чудесни любимци с консервирана или калпава храна. Техните тела са точно толкова важни, колкото и собственото ми. Всички ние се грижим добре за себе си.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз общувам с любов с моите животни и те ми показват как да им помогна да бъдат щастливи, психически и физически. Живеем щастливо заедно. Аз съм в хармония с целия Живот.

83. ИМАМ ВРОДЕН ТАЛАНТ ДА СЕ ГРИЖА ЗА РАСТЕНИЯТА

Обичам земята и тя ме обича. Правя всичко, което е по силите ми, за да бъде тя богата и плодородна.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Всяко растение, което докосвам с любов, ми се отплаща, като израства в цялото си великолепие. Домашните ми растения са щастливи. Цветята ми са ослепително красиви. Плодовете и зеленчуците ми са изобилни и вкусни. Аз съм в хармония с природата.
84. ТОВА Е ДЕН НА ГОЛЯМО ИЗЦЕЛЕНИЕ

Умът, който създава болестта, е същият ум, който може да създаде здраве. Клетките на човешкото тяло непрестанно реагират на психическото ни състояние. Също като хората, те работят най-добре в атмосферата на щастие и любов. Затова изпълнете Живота си с радост и ще бъдете щастливи и здрави.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз се свързвам с целебната енергия на Вселената, за да излекувам себе си и всички около мен, които са готови да бъдат излекувани. Знам, че умът ми е могъщ лечител.

85. ОБИЧАМ И УВАЖАВАМ ВЪЗРАСТНИТЕ В МОЯ ЖИВОТ

Както се държим с възрастните, така ще се държат с нас, когато остареем. Аз вярвам, че късните ни години могат да се превърнат в наше богатство, че всички можем да бъдем Достойни в старостта, да изживяваме живота си богато и пълноценно, допринасяйки за благото на обществото.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз се отнасям към възрастните в моя Живот с най-голямата любов и уважение, защото знам, че са мъдър и чудесен източник на знание, опит и истина.

86. МОЯТ АВТОМОБИЛ Е БЕЗОПАСНО УБЕЖИЩЕ ЗА МЕН

Аз винаги изпращам любов на гневните шофьори по пътя. Съзнавам, че те не знаят какво си причиняват. Гневът създава ситуации на гняв. Преди много време се отказах да се ядосвам на лошите шофьори. Няма да си развалям деня, за това, че някой не знае да кара. Благославям колата си с любов и изпращам любов напред по пътя. Затова около мен рядко има ядосани шофьори. Те са някъде другаде и създават грижи на други ядосани шофьори. Аз споделям пътя с любов и почти винаги пристигам навреме, независимо колко е натоварено движението. Нашето съзнание ни съпровожда навсякъде – където и да отидем, умът идва с нас. И той привлича събития, които са в съзвучие с него.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Когато карам кола, аз съм в пълна безопасност, спокойна съм и ми е удобно. Благославям с любов другите шофьори по пътя.

87. МУЗИКАТА МЕ ПРАВИ ПО-БОГАТ

Всеки от нас танцува по свой ритъм и го радва различен вид музика. Онова, което ободрява едни, се струва ужасен шум на други. Имам една приятелка, която пуска на дърветата в градината си музика за медитация и това влудява съседите й.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Изпълвам Живота си с хармонична и ведра музика, когато обогатява тялото и душата ми. Обграждат ме и ме вдъхновяват съзидателни въздействия.

88. ЗНАМ КАК ДА УСПОКОЯ МИСЛИТЕ СИ

Само времето и вътрешното време ни дават възможност да обновим духа си. А вътрешното време ни изпраща нужното напътствие.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз заслужавам почивка и тишина, когато се нуждая от тях, и създавам в Живота си място, където мога да отида, щом искам да ги получа. Спокойна съм в усамотението си.

89. ВЪНШНОСТТА МИ ОТРАЗЯВА МОЯТА ЛЮБОВ КЪМ СЕБЕ СИ

Нашите дрехи, коли и домове показват какви чувства изпитваме към себе си. Разпиляният ум проличава по разхвърляните навсякъде предмети. Внасяйки в мислите си покой и хармония, външността и вещите ни веднага придобиват хармоничен и приятен вид.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз се грижа за външността си всяка сутрин и нося дрехи, които отразяват любовта ви към Живота. Красива съм – външно и вътрешно.

90. ЦЯЛОТО ВРЕМЕ НА СВЕТА Е МОЕ

Времето се разтяга, когато имам нужда от повече, и се свива, когато и по-малко стига. Времето е мой слуга и аз го използвам умно. Тук и Сега, в този момент, всичко е наред.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Имам много време за всяка от днешните си задачи. Силна съм, защото избирам да живея в Настоящия Момент.

91. ДАВАМ СИ ПОЧИВКА ОТ РАБОТАТА

Най-добре работим, когато си даваме кратки периоди на отдих. Петминутната почивка на всеки два часа изостря ума. По същия начин ваканцията е благотворна за ума и тялото. Детето вътре в нас се нуждае от игра. Ако то не е щастливо, и ние не сме.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз си планирам почивка, за да дам отдих на ума и тялото си. Не надхвърлям бюджета си и винаги се забавлявам прекрасно. Връщам се на работа отпочинала и свежа.

92. ДЕЦАТА МЕ ОБИЧАТ

Нуждаем се от контакт с всички поколения. В домовете за възрастни липсва детски смях. Общуването с деца поддържа сърцето младо. Детето вътре в нас обича да играе с деца.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Децата ме обичат и се чувстват в безопасност с мен. Аз ги оставям да идват и да си отиват, когато пожелаят. Възрастният в мен се чувства оценен и вдъхновен от децата.

93. СЪНИЩАТА МИ СА ИЗВОР НА МЪДРОСТ

Винаги заспивам с любещи мисли, за да подготвя почвата за работата, която имам да върша в сънищата си. Любещите мисли носят любещи отговори.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Знам, че много от въпросите, които имам за Живота, могат да намерят отговор, докато спя. Спомням си ясно сънищата си, когато се събудя сутрин.

94. ОБГРАЖДАМ СЕ С ПОЗИТИВНО МИСЛЕЩИ ХОРА

Когато позволим на негативно мислещи хора да запълнят живота ни, става много по-трудно ние самите да мислим позитивно. Затова не си позволявайте за унивате заради чуждото негативно мислене. Подбирайте внимателно приятелите си.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Моите приятели и роднини излъчват любов и позитивна енергия и аз им отвръщам със същото. Знам, че мога да пусна да си отидат от Живота ми хората, които не ме подкрепят.

95. УПРАВЛЯВАМ ФИНАНСОВИТЕ СИ ДЕЛА С ЛЮБОВ

Всяка сметка, която плащате, е свидетелство, че някой вярва в способността ви да печелите. Затова пръснете любов върху всичките си финансови операции, включително и върху данъците, които плащате. Мислете за тях като за наем, който плащате на страната си.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз пиша чековете си и плащам сметките си с благодарност и любов. Винаги имам в банковата си сметка достатъчно пари, за да покрия нуждите и луксовете в Живота си.

96. ОБИЧАМ ДЕТЕТО ВЪТРЕ В СЕБЕ СИ

Всекидневното общуване с вътрешното дете – онова, което някога сте били – допринася за добруването ви. Поне веднъж седмично повеждайте детето вътре в себе си за ръка и прекарвайте известно време с него. Заемете се заедно със специални неща – неща, които сте обичали да правите като малки.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Детето вътре в мен умее да играе, да се смее, да обича и да се удивлява. Тъй като аз го подкрепям, то ми отваря вратата към моето сърце и Животът ми става по-богат.

97. МОЛЯ ЗА ПОМОЩ, КОГАТО ИМАМ НУЖДА ОТ НЕЯ

Поискай и ще ти се даде. Вселената ме чака със спокойна усмивка да поискам от нея.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Лесно ми е да помоля за помощ, когато имам нужда. Чувствам се в безопасност сред промените, защото знам, че те са естествен закон на Живота. Отворена съм за любовта и подкрепата на другите.

98. ПРАЗНИЦИТЕ СА ВРЕМЕ ЗА ЛЮБОВ И РАДОСТ

Чудесно е да се разменят подаръци, но още по-чудесна е любовта, която можеш да споделиш с всеки срещнат.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Винаги ми е приятно да празнувам с близките си и приятелите. Винаги се смеем и изразяваме свободно благодарност за всичко, с което Животът ни е дарил.

99. ВСЕКИ ДЕН АЗ СЪМ ТЪРПЕЛИВ И ВНИМАТЕЛЕН С ВСИЧКИ, С КОИТО СЕ СРЕЩАМ

Опитайте се днес да благодарите за нещо на всички, с които се срещнете. Ще бъдете очаровани колко много означава това за тях. Ще получите повече, отколкото давате.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз излъчвам добри и любещи мисли към продавачите, сервитьорите, полицаите и всички, които срещам през деня. Всичко в моя свят е наред.

100. АЗ СЪМ СЪСТРАДАТЕЛЕН ПРИЯТЕЛ

Когато при вас дойде приятел с проблем, това не означава непременно, че вие трябва да решите неговия проблем. Може би той търси само състрадателен слушател. Добрият слушател е ценен приятел.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз съм в хармония с мислите и чувствата на другите- Давам съвети и подкрепям приятелите си, когато ме помолят, и просто ги изслушвам с любов, когато това е необходимо.

101. МОЯТА ПЛАНЕТА Е ВАЖНА ЗА МЕН

Да обичаме Земята е нещо, което всички можем да направим. Нашата красива планета ни осигурява всичко, от което имаме нужда, а ние трябва винаги да я почитаме. Проява на любов е всеки ден да изричате малка молитва за Земята. Здравето на тази планета е много важно. Ако не се грижим за нея, къде ще живеем?

УТВЪРЖДЕНИЕ: Благославям тази планета с любов. Храня нейните растения. Добра съм към създанията, които я обитават. Пазя въздуха й чист. Ям естествени храни и използвам естествени продукти. Дълбоко съм благодарна и ценя това, че съм жива. Давам своя принос за хармонията, целостта и изцелението. Знам, че мирът започва от мен. Обичам моя Живот. Обичам моя свят.

↑↑

ФИЛМ

част1част 2, част 3, част 4, част 5, част 6, част 7, част 8

__

↑↑

Реклами

Posted 15.11.2011 by vemiplast in Здраве

One response to “Излекувай живота си – Луиз Хей

Subscribe to comments with RSS.

  1. Чудесна статия! Аз пък напоследък доста се интересувам от здравето в бъдещето, физическото и психическото. Относно физическото: впечатлена съм от Future Health- банката за стволови клетки! Доста полезна информация открих в сайта им и наистина има смисъл в това.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: